Látogatás

2023.02.07. 11:49

Nagy próbatétellel indult Kocs új református lelkészének szolgálata a településen

Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő látogatta meg Nagy Péter református lelkészt új szolgálati helyén Kocson, ahol a közelmúltban templomtűz pusztított.

Kemma.hu

Folyamatosan gyűlnek az adományok a kocsi református templom felújítására

Forrás: Facebook/Czunyiné dr. Bertalan Judit

Czunyiné dr. Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője közösségi oldalán számolt be arról, hogy Nagy Péter református lelkész Környéről Kocsra tette át székhelyét. A lelkésznek nagy próbatétellel indult a munkássága, ugyanis a közelmúltban kigyulladt a református templom.

Ahogy arról mi is korábban beszámoltunk, 2022. december 5-én gyulladt ki a födém mintegy 20 négyzetméteren. A helyszínre több mint 20 tűzoltó érkezett, akik vízsugarakkal, kézi szerszámok segítségével eloltották a lángokat.

A szörnyű eset után a hívek összefogtak és közösen takarították ki a templom épületét. Ha Nagy Péter lelkésznek csak 5 perccel is később sikerült volna értesíteni a lánglovagokat, akkor sokkal nagyobb baj is történhetett volna, de így is több tízmilliós kár keletkezett.

A képviselő posztjában arról is ír, hogy várják az ajánlatokat a munkák elvégzésére. A biztosítóval ekkor tudnak csak konkrétumokról beszélni. A Dunántúli Református Egyházkerület valamennyi gyülekezetében a vasárnapi perselypénzt a kocsi templom rendbehozatalára gyűjtötték.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában