Hagyományőrzés

2023.02.08. 10:47

Már lehet nevezni a Bánhidai Disznótor és Kolbásztöltő Versenyre

A Bánhidai Baráti Kör és a Puskin Művelődési Ház hagyományteremtő szándékkal szervezi meg február 18-án, szombaton a Bánhidai Disznótor és Kolbásztöltő Versenyt. A program 9 órakor kezdődik és 14 óráig tart a művelődési ház udvarán. A megnyitó után indul a kolbásztöltő verseny, majd 10 órakor a látványos disznóvágás. Délután egy órakor várható majd a kolbásztöltő verseny eredményhirdetése.

Kemma.hu

Várják a jelentkezőket a bánhidai programra (képünk a csákányosi disznóvágáson készült)

Forrás: 24 Óra

Fotó: F. P.

A helyszínen többféle disznótoros étel készül, amelyek a látogatók számára is hozzáférhetőek lesznek. Pecsenyehús mellett bánhidai sültkolbász, májashurka, húsos káposzta és hagymás vér. Elérhető lesz még forraltbor, sör, üdítő, kávé. 

A kolbásztöltő versenyre várják a jelentkezőket. Minimum három fős csapatok regisztrálhatnak. A csapatoknak a művelődési ház udvarán biztosítanak helyet, asztalt és vizet, valamint 5 kilogramm vagy 10 kilogramm friss kolbászhúst és belet. 

A többi kelléket a csapatoknak szükséges magukkal hozniuk, a hagyományos kézi darálót, töltőgépet, fűszereket, késeket, vágódeszkát, edényeket, kézmosáshoz lavórt és minden egyéb szükséges eszközt. Nevezési díjat és regisztrációt február 15-éig van lehetőségük a jelentkezőknek leadniuk.  
Az elkészült kolbászból egy szálat kell leadniuk kóstolóként 12 óráig, a többi a csapatoké. A [email protected] email címen is lehet nevezni: szükséges a csapat neve, létszáma és a választott hús mennyisége. További információk az e-mail címen, valamint a Puskin Művelődési Házban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában