Fejlesztések

2023.02.26. 12:19

Játszótér újul meg Piliscséven

Saját forrásból vásárolt új játékokat az önkormányzat

Walczer Patrik

Az új játszótéri eszközök mellett szép homokozót is kapnak a gyerekek

Forrás: Facebook/Piliscsév

A helyi képviselő testület még az egyik, tavaly novemberi határozatában döntött arról, hogy felújítja a Petőfi Sándor utcai játszóteret – közölte Kosztkáné Rokolya Bernadett polgármester az önkormányzat közösségi oldalán.

Korábban beszámoltunk arról, hogy a település vezetése régóta tervezte az említett fejlesztést, ugyanakkor nem sikerült pályázati támogatást nyerniük a projektre, ezért az önkormányzat most saját forrásából finanszírozza a beruházást. 2,5 millió forint értékben rendeltek új játszótéri eszközöket, melyek telepítése a régi, elöregedett elemek eltávolítása után a közelmúltban el is kezdődött. Megtudtuk azt is, hogy a tereprendezés után a játékok alá ütéscsillapítás gyanánt finomszemcsés homokréteg kerül majd.

A polgármester tájékoztatása szerint a felújítás idejére, illetve a játszótéri eszközök felülvizsgálatának befejezésééig lezárták a helyszínt. A lakosok figyelmét arra is felhívta, hogy a telepítéstől számítva a játszótér átadásáig tilos a játékok használata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában