Újabb lépés

2023.02.20. 16:04

Hamarosan foroghat a Jenő-malom kereke

Már elkezdték beépíteni a tatai Jenő-malom malomkerekét. Ha befejeződik a beruházás üzembe helyezhetik a város első működőképes malmát.

G. D. V.

Újabb munkafázishoz értek a Jenő-malomnál

Forrás: Tata Város/Facebook

Újabb lépcsőfokához ért a Jenő-malom felújítása. Ahogy arról beszámoltunk, 128 millió forint többlettámogatást kapott a város a létesítmény felújításához. Tata Facebook-oldalán most azzal a hírrel jelentkeztek, hogy Tamás Péter malomrestaurátor a munkatársával megkezdte a külső malomkerék tartószerkezetének beépítését, amit hamarosan a három méter átmérőjű vízikerék elhelyezése követ majd.

A malomépület és környezetének megújítása Tatán az Angolparkban az „Angolkert Malomkert – Angolkerti rehabilitáció III. üteme” című projekt keretében zajlik. A fejlesztés eredményeként új életre kel a Jenő-malom, mellette pedig egy különleges, vizes élménypark is helyet kap majd. A projektben helyreállítják a műemléki védettségű malmot, melyben kiállítást fognak berendezni, a központi helyiségben pedig egy interaktív tér várja majd a látogatókat, melyben a tatai malmok belső működését, munkafolyamatait lehet megismerni. A malomépület mellett illetve mögött egy közösségi teret is kialakítanak, ahol helyet kap a gútai malom kicsinyített mása, valamint alkalmas lesz különböző rendezvények, programok lebonyolítására.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában