Égi csoda

2023.02.28. 07:00

Fotók: dupla szivárványt rajzolt a zivatar az égre a császári naplementében

A képeket az év első zivataráról olvasónk, Deák István, a Kisbéri Táncsics Mihály Gimnázium 12. osztályos tanulója készítette.

Kemma.hu

Fotó: Deák István

Meteorológia, azaz időjárás szempontjából mozgalmasra sikeredett a február Komárom-Esztergom vármegyében. Császáron olvasónk, Deák István igazi égi csodát örökített meg fényképezőgépével. Mint írta, a nap felhős, borult idővel indult, majd felszakadozott a felhőzet és kisütött a nap is, amelynek hatására a déli óráktól kezdve egy érkező hidegfront előterében gomolyosodni kezdett a felhőzet, amelyek összeállva a hidegfront érkeztével az idei év első zivatarait is meghozták.

Az igazi izgalom az időjárás szempontjából csak a naplemente idejére érkezett el. A délutáni időszakban újabb és újabb záporok alakultak ki, amelyek elérkezve a naplemente idejére igazi légköri varázst produkáltak

– fogalmazott a fiatal tehetség, aki a naplemente idején nyugat felé a színpompás és záporfényes naplementének lehetett a szemtanúja, míg keleti irányba nézve dupla szivárványt kaphatott lencsevégre.

A színpompás naplemente és a dupla szivárványok tehát együttesen voltak jelen... még én magam sem tudtam eldönteni, hogy melyiket érdemes a leginkább megörökíteni

– írta István, aki végül mindkét jelenségről varázslatos felvételeket készített.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában