Véradás

2023.02.24. 17:41

Civil véradónapot tartottak Tatabányán

Szűrővizsgálatot is szervezett a Közösségi Szolgáltató Központ

Sugár Gabi

A civileknek szerveztek véradást a Jubileum Parkban

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Nyolcadik alkalommal szervezett Civil Véradást a Komárom-Esztergom Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ a Jubileum Parkban, a Tatabányai Városi Szabadidősport Szövetség székházában. A szervezők együttműködtek a Vérellátó Szolgálattal és a vármegyei Vöröskereszttel, a Kormányhivatallal és a megyei Rákellenes Egyesülettel.

A program különlegességét az adta, hogy egészségügyi szűrővizsgálatok is társultak a véradás mellé, s ezen felül a Segítő Kéz a Kutyákért Egyesületet is támogathatták azok, akik kutya- vagy macskaeledelt hoztak. Mecseki Melinda, a központ vezetője kifejtette: lehetőség van vércukor és koleszterinszint vizsgálata, vérnyomás és digitális mérésre, dietetikai tanácsadásra, a férfiaknak vastagbél és prosztatarák (PSA) szűrésre, s a mell-önvizsgálat fontosságára is felhívják a figyelmet, ahogy a Bach virágterápiára is a programon. 
Hozzátette: a megkeresések során sokan jelezték, hogy egészségügyi okok miatt nem adhatnak vért. Ez még inkább fókuszba helyezi a véradások fontosságát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában