Szakmai nap

2023.02.22. 16:48

A Kisbéri járás adatvédelmi tisztviselői cseréltek tapasztalatot

Adatvédelmi és adatbiztonsági szakmai napot tartott dr. Kizlinger András jogász, adatvédelmi és munkajogi szakjogász a Kisbéri járásban található tíz önkormányzatnak, köztük Kisbér önkormányzata köztisztviselőinek és közalkalmazottainak.

Sz. N.

Tíz önkormányzat képviselte magát a szakmai napon

Forrás: beküldött

Fotó: beküldött

László Gábor adatvédelmi tisztviselő köszöntötte a megjelent polgármestereket és a dolgozókat, majd Sinkovicz Zoltán, Kisbér polgármestere üdvözölte a járásban most először együtt megjelent dolgozókat. A szakmai nap nagy segítséget nyújt az önkormányzatok számára az adatvédelmi törvény által előírt kötelezettségek teljesítéséhez.

Az élet több területén találkoznak az önkormányzatok az adatvédelmi kötelezettségekkel, mint például a különböző rendezvényeken készülő kép-, hang- és videófelvételek készítésekor, vagy a kamerarendszer használatakor. Az intézmény működtetésénél, valamint a közösségi média területén is fontos szerepet játszik ezen szabályok betartása, amelyekhez nagy szükség van a szakemberek segítségére.

Audit
Dr. Kizlinger András tájékoztatót tartott a jogszabályi változásokról és a gyakorlati eljárásokról. Ezzel felkészítve a résztvevőket a 2023-as évre vonatkozó adatvédelmi és adatbiztonsági auditra.  Az előadó mindennapi példákkal illusztrálta a munkatörvényi változásokat, az újfajta szabadságtípusokat, az újfajta munkaidő-kedvezményeket, a munkaadói és munkavállalói felmondási, valamint a különböző hatósági ellenőrzések változásait. 

Szó esett az Európai Parlament és Tanács irányelveiről, a személyiségi jogok sérelméről, a kamerafelvételek készítéséről és azok megtekintésének szabályairól, a személyes adatok kezelésének szabályairól, az információszabadságról és annak korlátairól, a szabad véleménynyilvánításról, a közérdeki adatok kezelésének, tárolásának és kiadásának szabályairól is.

A szakmai nap zárása utáni beszélgetésekből kiderült, hogy a jelenlévők kivétel nélkül sok hasznos információval gazdagodtak, és bíznak abban, hogy lesz folytatása ennek a szakmai napnak, amelyre a szervezőktől ígéretet is kaptak. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában