Könyvek

2023.01.26. 10:32

Történelmi vetélkedőre is jut az ajándék kötetekből Oroszlányban

Hatalmas értékű könyvadomány érkezett az oroszlányi bibliotékába és a Rákóczi Szövetség helyi szervezetéhez, a köteteteket a napokban vette át Takács Tímea intézményvezető Budapesten.

W. Zs.

Az adomány könyvek

Az év eleji felajánlás a Rákóczi Szövetség országos szervezetéhez köthető, akik a hagyományokhoz híven az idén is támogatják a Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár intézményét és a civil közösséget. Az idei támogatás összértéke csaknem 680 ezer forint, amelynek jelentős részét a könyvtár kapta.

– Az idén 84 kötet érkezett az oroszlányi könyvtárba, főként szak- és szépirodalmi kiadványokkal, valamint mesekönyvvel, melyeket könyvtárfejlesztés céljából állomány bővítésére használunk fel – idézte Takács Tímea, a művelődési intézmény igazgatója szavait a városi honlap. A vezető hozzátette, hogy az új könyvek beszerzésére folyamatos. Két okból fontos mindez. Egyrészt a leendő olvasók miatt, tehát az olvasás népszerűsítése céljából. Másodsorban pedig a kötetek frissítése miatt – így kedveskedve a könyvtár beiratkozott olvasóinak. Megtudtuk azt is, hogy egyre inkább emelkedik a beiratkozók száma, jelen állás szerint csaknem 3400-nál tartanak.

A Rákóczi Szövetség helyi szervezete is örülhet. A civil közösség 41 nagy értékű, főként történelmi témájú könyvet kapott. Nagy Csaba elnök szerint a cél, amire a könyveket fordítják, mit sem változott az évek alatt. Már most biztos benne, hogy fontos helytörténeti vetélkedő résztvevőit jutalmazzák meg a kötetekkel. A verseny áprilisban várható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában