Díjazott

2023.01.29. 16:00

Nyergesi doktornőt ismertek el a szaléziak

A szalézi rend alapítója, Bosco Szent János égi születésnapja alkalmából tartott szombati ünnepség helyszíne Duna-parti városunk Zafféry Károly Szalézi Középiskolának tornaterme volt. A műsort bemutatók között a helyiek mellett óbudai, kazincbarcikai, baji és tordasi fiatalok is szerepeltek az alkalmi színpadon.

F. K.

A kitüntető Don Bosco-díjat dr. Szeifert Katalinnak adta át Andrásfalvy János tartományfőnök

Forrás: szaleziak.hu

Az eseményen elhivatott szalézi pedagógusként Boldog Sándor István-díjat vehetett át Bakonyi Loretta tanárnő, hitoktató a nyergesújfalui és a bajóti plébánián, valamint a Zafféry középiskolában végzett odaadó szolgálatáért. Elkötelezett fiatalként érdemelte ki a Savio Szent Domonkos-díjat Skublics Péter pesthidegkúti szalézi animátor. Az elhangzottak szerint a kitüntetett kreatív, jó ötletei vannak, a közösségben kialakult konfliktus helyzetekben irányt is mutatva tudja feloldani a feszültséget.

A legrangosabb elismerést, az idei Don Bosco-díjat nagy taps közepette vehette át dr. Szeifert Gabriella. A nyergesújfalui születésű doktornő gyermekkorától lelkes tagja volt a település katolikus közösségének. Gimnáziumi tanulmányait követően a Semmelweiss Orvostudományi Egyetemen szerzett diplomát, aztán családot alapított Budapesten, orvosként is itt kezdett dolgozni. Már húsz éve tagja az óbudai szalézi közösségnek, családtagjai szintén aktívan vesznek részt a közösség életében, építésében. Gyermekei oratóriumi tagok voltak, majd animátorok lettek. Doktornőként odaadóan vállal felelősséget a szalézi szerzetesek egészségéért, házorvosként majdnem tíz éve készségesen áll rendelkezésre a nap bármely szakában.

Zárszóként Andrásfalvy János tartományfőnök atya osztotta meg gondolatait a megjelentekkel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában