Hiányt pótol

2023.01.25. 18:17

Nagy lépés egy városrész életében: megnyílt a Sárberki Közösségi Pont

Sugár Gabi

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Sárberki Közösségi Pont nyílt a 203-as tömb aljában. Frankné Farkas Gabriella, a városrész önkormányzati képviselője kezdeményezte a közösségi helyiség létrejöttét.

Sokan gyűltek össze a megnyitón, hiszen egy helyi amatőr festő kiállítását is ekkor nyitották meg. Elek Imréné Pócs Edit vibráló képei fogadták a betérőket.

Frankné Farkas Gabriella elmondta: mivel a településrészen nincs művelődési ház, fontosnak tartotta egy közösségi tér létrejöttét. Irodaként kapta meg a tízemeletes épület alagsorában lévő helyiségeket, amelyet felújítottak.

Így lesz nyitva
A Sárberki Közösségi Pont önkéntesek segítségével működik majd. Két héten keresztül munkanapokon 16 és 18 óra között várják a kiállítás megtekintésére az érkezőket. Ezt követően megadott időpontokban lesz itt elérhető a képviselő, s várja a azokat, akik összejöveteleket, kézműves vagy egyéb foglalkozásokat szeretnének tartani.

Ki is alakítottak benne egy kis irodát, ahol a fogadóóráit is tudja tartani majd a jövőben. A nagyobb helyiség kisebb rendezvényeknek, találkozóknak, foglalkozásoknak adhat otthont.

Az eseményen Elek Imréné Pócs Edit, a Bányász Képzőművész Kör és több alkotó közösség tagjának kiállítását Mudroczki Katalin nyitotta meg, aki szintén tagja a tatabányai körnek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában