Jégkockák akcióban

2023.01.04. 18:10

Mi marad két jégtömbből, ha 77 napra Tatabánya főterén hagyjuk őket?

A Megyeháza téren még szeptemberben hagytak ott két hatalmas jégkockát – az egyiket szalmába, a másikat polisztirolba csomagolva –, hogy megnézzék, mennyi marad belőlük a kísérlet végére.

Kemma.hu

Vajon mibe kell csomagolni, hogy az enyhe idő se fogjon ki rajta?

Forrás: Tatabánya Megyei Jogú Város/Facebook

Tatabánya szívében szeptemberében két darab, egyenként két köbméteres jégtömböt hagytak. Az egyik hatalmas jégkockát szalmabálába, a másikat polisztirol szigetelésbe csomagolták be 40 centiméter vastagon a „Klímatudatosság erősítése Tatabányán” című projekt keretében.

A 2 és fél hónapos akció célja a hőszigetelés népszerűsítése, valamint a különböző szigetelési módok demonstrálása volt. A Megyeháza téren zajló kísérlet végén a becsomagolt jég 90 százaléka maradt meg a polisztirolban, míg a szalmabálák között gyakorlatilag elolvadt a tömb. 

A kísérlethez játék is kapcsolódott, meg lehetett tippelni, hogy mi lesz a végkimenetel, mennyi marad a tömbökből 77 nap elteltével. Két telitalálat is született. A helyesen tippelők pedig környezettudatos ajándékcsomaggal lettek gazdagabbak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában