Kalandos kutyamentés

2023.01.26. 13:56

Kétszer esett ugyanabba az esztergomi gödörbe Artúr, az idős kutya

A vízmű által ásott munkagödörbe esett a kutya, akit egy helyi nő fedezett fel. Először kimentették a szomszéddal, ám Artúr néhány perccel később újra segítségre szorult...

F. M.

Az idős kutya kalandja szerencsés véget ért

Forrás: beküldött

Gödörbe esett nagytestű kutya mentéséhez hívták a város hivatásos tűzoltóit Esztergomban, a Kenderesi útra január 25-én szerdán, a késő esti órákban. A nagytestű, labrador fajtájú kutyust egy helyi lakos vette észre. 

– Késő este, fél 12 tájban érkeztem haza a munkából és kíváncsi voltam, hogy milyen mély árkot ástak a vízművesek, akik egy közelben épülő ház csatornabekötését végzik. Az árkot csak szalag vette körül, szinte a házunk elött kezdődik. Amikor az árokba világítottam, szomorúan láttam, hogy egy nagyobb testű kutyus néz vissza rám. A kutyát többször láttuk már sétálni a környéken – kezdte Krisztina, aki hozzátette: a kutya nem sírt, nagyon nyugodt volt. 

–Miközben tanakodtam, mi legyen, épp hazaérkezett a szomszédom is, akinek kértem a segítségét. Hozott létrát és lement az árokba, próbálta felnyújtani nekem a kutyust. Én a nyakörvénél fogva fentről húztam. Így sikerrel jártunk, kimentettük a kutyát – részletezte.

Krisztináék ezután elengedték az állatot, akinek láthatóan semmi baja nem volt. Ám ekkor jött a fordulat: míg a szomszéd kiszedte a létrát az árokból, hallottak egy puffanást: a kutyus visszajött és ismételt beleesett az árokba. 

– Ekkor hívtuk a 112-t, rövidesen meg is érkeztek a tűzoltók, akik ismételten kiemelték a kutyust. Egyúttal értesítették a menhelyet. Innen gyorsan pörögtek az események. 

A helyszínre érkező esztergomi tűzoltók az állat 2,5 méter mély gödörből való kimentését létra segítségével hajtották végre. A kutyát ideiglenes elhelyezés céljából a Bogáncs Kutyamenhely munkatársainak átadták, tájékoztatta a Kemma.hu-t a megyei katasztrófavdelem.

Mint Krisztina az esethez hozzátette: a menhely képviselője chipet olvasott, hívta a gazdát, aki akkor nem vette fel a telefont. 

– Így Artúr "öregúr" az éjszaka hátralévő részét már a menhelyen töltötte. Úgy tudom, a kutyus már idős és valószínű nagyon rosszul lát, ezért sétált bele a gödörbe. Megérdemelné, főleg állapotára való tekintettel a nagyobb figyelmet. A lényeg, hogy nem lett komolyabb baleset – tette hozzá az esztergomi  nő.

Az idős kutya kalandja szerencsés véget ért
Forrás: beküldött

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában