Energia

2023.01.12. 06:45

Itt vannak az új távhőszámok: csökkentek az intézményi díjak városainkban

Jelentősen csökkentek az önkormányzatok távhőterhei január elsejétől.

Kemma.hu

Tatabányán is csökkentették az intézményi hődíjakat

Forrás: 24 Óra

Fotó: F. P.

Január elsejétől a külön kezelt önkormányzati intézmények távhődíja csökkent az energiaügyi miniszter rendelete nyomán. Ahogy arról korábban beszámoltunk, legutóbb októberben szabályozták az előbb említett intézményi díjakat, az értékesítési díjakat, valamint azt is, hogy a távhőszolgáltató cégek milyen támogatást kapnak. Minderre az uniós szankciós politika hazánkat érintő hatásai miatt volt szükség. 

Az Energiaügyi Minisztérium január elsejétől érvényes új rendelete a távhőkasszát is érintette. A nem lakossági fogyasztók így most már olcsóbban vehetik igénybe a távhőszolgáltatást. Az új díjak szeptember végéig nem fognak változni. A földgázalapú távhőszolgáltatóknál az úgynevezett külön kezelt intézményi díjak és az egyéb felhasználók árai a legtöbb településen csaknem megfeleződtek. Az intézményi és egyéb felhasználók a fűtési szezon nagyobbik felében sokkal olcsóbban vehetik igénybe a távhőszolgáltatást, mint az idei utolsó negyedévében. Utóbbi vármegyénk több települését is érinti, és itt is jellemzően 50 százalékos, vagy afeletti a csökkenés, amely segítséget jelent a távhőárak kigazdálkodásához. 

Különösen azzal együtt, hogy hat városunk jelentős energiatámogatást is kapott a kormánytól: Dorog 123, Esztergom és Komárom mintegy 71-71, Oroszlány 169, Tata 218, Tatabánya pedig 333 millió forintot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában