Segítség

2023.01.03. 09:20

Százmilliókat kap hat városunk energiatámogatásra

Összesen 44 milliárd forint energiatámogatást nyújt a kormány a tízezer lakos feletti településeknek – jelentette be hétfőn este a Miniszterelnökség. Komárom-Esztergomban hat város részesül a forrásból.

Vá. T.

Esztergom mintegy 71 millió forint támogatást kap

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

A közleményben hangsúlyozták: a háború és a brüsszeli szankciók következményeként az energiaárak sokszorosára emelkedtek. A kormány célja, hogy ebben a helyzetben is a legfontosabb közszolgáltatások működése fennmaradhasson, ezért a korábbi tízezer lakos alatti településeknek adott kormányzati támogatás után most a tízezer lakos feletti városok és fővárosi kerületek energiaár-emelkedés miatti támogatásáról döntöttek, mintegy 44 milliárd forint értékben. 

Hozzátették: a támogatásért cserébe mindenkitől takarékosságot kérnek, ezért az érintett önkormányzatok tervet készítettek a lehetséges energiamegtakarítási lehetőségekről. 

Szűkebb hazánkban hat város részesül a forrásból: Dorog 123, Esztergom és Komárom mintegy 71-71, Oroszlány 169, Tata 218, Tatabánya pedig 333 millió forint támogatásra számíthat. A bejelentést Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő is megosztotta közösségi oldalán. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában