Új rendelet

2023.01.07. 12:12

Indul a parkolóbérletek értékesítése, egy ideig csak figyelmeztetnek az őrök Esztergomban

Január 9-én, hétfőn 13 órától indul a parkolóbérletek értékesítése – értesítette az esztergomiakat a Gran Parkoló Kft.

Pöltl Zoltán

Számos ponton hozott változást január 1-je az esztergomi parkolásban

Forrás: 24 Óra

Fotó: P. O. Z.

Novemberben cikkeztünk arról, hogy az esztergomi önkormányzat új rendeletet alkotott, melyben a fizetős parkolás területi bővítése, a turisztikailag érintett részeken korábban díjmentes időszakok fizetőssé válása is belekerült. Az esztergomi parkolási rendelet új időszaka kezdetével új tájékoztatót olvasható a városi honlapon: itt jelzik, hogy a parkolóőrök meddig élnek a türelmi idővel.

A tavaly novemberben elfogadott önkormányzati döntés lényegesen átírta a korábbi esztergomi parkolási rendet. Mert bár több ponton is engedményeket kaptak bizonyos gépjárműtulajdonosok, a parkolás rendszerének ésszerűsítése és költséghatékony új rendszere kezdett el működni január 1-jétől Esztergomban.

Könnyebb lesz az ügyintézés

Február közepéig az ügyintézés megkönnyítése érdekében a Gran Parkoló Kft. Esztergom, Deák Ferenc utca 4. szám alatti ügyfélszolgálatának nyitvatartása is változik. A vásárlás megkönnyítése érdekében január 10-től február 17-ig meghosszabbított nyitvatartással várják az ügyfeleket (hétfő: 8-12 és 13-18, kedd: 7-12 és 13-16, szerda: 8-12 és 13-18, csütörtök: 8-12 és 13-16, péntek: 7-13, szombat: 9-12).

Érdemes átnézni az esztergom.hu oldalon található erre vonatkozó részletes városházi tájékoztatást, mivel abban számos változás található többek között a parkolóhelyek bővítése, a parkolási idők változása, a parkolóbérletek érvényessége tekintetében. Arra is figyelmeztetik a gépjárművezetőket, hogy a parkolási rendszert érintő változások miatt január 20-áig türelmi időszak lesz. Az eddig a napig a szabálytalanul parkolókat csak figyelmeztetésben részesítik. Ugyancsak itt jelzik, hogy a Gran Parkoló Kft. február közepéig megváltozott nyitvatartással várja az ügyfeleket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában