Gázellátás

2022.12.23. 15:30

Jön az új földgázelosztó vezeték-hálózat üzemeltetője Tatabányán és környékén

Januártól az OPUS TIGÁZ Zrt. veszi át a Tatabánya és további tizenhárom település földgázellátását biztosító elosztóvezeték-hálózat üzemeltetését az MVM Égáz-Dégáz Zrt.-től. Az egyetemes földgázszolgáltató továbbra is az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. marad és a változás nem érinti a földgázért fizetendő árat sem.

Kemma.hu

Forrás: Shuttertsock

A hálózat üzemeltetőjének megváltozása miatt az érintett ügyfelek részére 2022. december 31-i fordulónappal elszámolószámla készül. Annak érdekében, hogy az elszámolószámla pontos mérőállás alapján készüljön el, 2023. január 1. és január 8. között az érintett ügyfelek a szokásos módon bediktálhatják mérőállásukat. Az elosztóváltozás a háttérrendszerekben komoly technikai feladatokkal jár, emiatt 2023. január 9. és január 27. között az érintett felhasználási helyekkel kapcsolatban szünetel az ügyintézés.

Január 1-jétől az OPUS TIGÁZ Zrt. a földgáz elosztóvezeték-hálózat üzemeltetését Tatabánya, Annavölgy, Bajna, Csolnok, Dág, Epöl, Héreg, Máriahalom, Nagysáp, Sárisáp, Tardos, Tarján, Úny, valamint Vértestolna településeken veszi át. Az érintett ügyfelek januárban új elosztóhálózat-használati szerződést kapnak az OPUS TIGÁZ Zrt.-től, amely tartalmazni fogja a felhasználási hely új mérési pont azonosítóját (POD), valamint a gázmérő új azonosítóját. A későbbiekben változhat továbbá a következő éves leolvasás dátuma és ezzel együtt a diktálás idősávja is. Az elosztóvezeték-hálózat üzemeltetőjének változásával a magas színvonalú földgázszolgáltatás zavartalan marad. A számlázással, elszámolással, részletfizetéssel kapcsolatos ügyintézéshez továbbra is az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt., mint egyetemes földgázszolgáltató áll az ügyfelek rendelkezésére.

Az elosztóváltozást követően 2023. január 2-án reggel 7:00 órától már az OPUS TIGÁZ Zrt. fogadja a gázszivárgás- és hibabejelentéseket a +36 80 300 300-as ingyenesen hívható telefonszámán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában