Újévi fogadalom?

2022.12.27. 18:46

Úgy érzed, bármit kibírsz? Akkor ezen az esztergomi újévi kihíváson ott a helyed! - videó

A legkeményebb arcokat várják a Duna-parton 2023. január 1-jén. Részvétel csak saját felelősségre!

Kemma.hu

Forrás: Kemma.hu

Fotó: F. M.

Hagyományteremtő újévi Duna-csobbanásra várja az Esztergomi Jegesmedvék Baráti Egylet azokat a kemény arcokat s lelkületűeket, akik megmártóznának a néhány Celsius fokos, vagy akár fagyos Dunában január 1-jén.

Mint az esemény leírásában kiemelték: a hiedelem szerint aki megfürdik az év első napján a hideg vízben, egész évben egészséges lesz. Az esemény után a fürdőzőket zsíros kenyérrel, teával vendégelik meg. Hozzátették, hogy a mártózáson mindenki saját felelősségre vehet részt.

Két barát, Hanzó Szilárd és Molnár János 2019 január 1-jén mártóztak először a Dunában, azóta hagyományt teremtettek a Duna ezen oldalán. A következő évben már többen csatlakoztak hozzájuk, többek közt a párkányi Fagyos Kakasok is, akik rendszeres Duna-mártózók. 

2020-ban egyébként a Dorogi Nehézatlétika Club tagjai is jeges fürdőt vettek, csak ők a Palatinus-tó dorogi szakaszát választották.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában