Csobbantak

2022.01.01. 20:32

Esztergomi jegesmedvék pancsoltak a Dunában az év első napján (videó)

Az idei megmártózókhoz igazán kegyes volt az időjárás, hiszen a levegő 10, a víz pedig 4 fokos volt.

Pöltl Zoltán

Forrás: 24 Óra

Fotó: P. Z.

Hagyomány már a királyvárosban, hogy január 1-jén helyi bátrak fürdenek meg a Dunában. A fürdőzésre idén is sor került, ráadásul az időjárás is kegyes volt a vállalkozó kedvű férfiakhoz, mert a levegő tíz fokos, a folyó vize pedig 4 fokos volt.

Az alkalmat már korábban meghirdették a kezdeményezők, így többek között a Hanzó Szilárd és Moles János által létrehozott Esztergomi Jegesmedve Baráti Egylet, akikkel tavaly ilyenkor rövid interjúban kérdeztük meg az év eleji dunai mártózás okát, eredetét. Ezúttal már nem kellett különösképpen tudakolni, hogy miért vállalják a még így is rendkívüli hideg folyóvízben való rövid fürdőzést, mivel látható volt, hogy valóságos happening, örömünnep kerekedett az esztergomi parton az úszás apropóján.

Az eseményen egyszer csak  megjelent még a Mikulás is, aki SUP deszkán érkezett és a gyerekeknek csokit, a felnőtteknek jóféle pálinkát kínált. Ekkor jött csak a lényeg: a parton összesereglett kisebb nézőközönség legnagyobb ámulatára majd egy tucat fiatal férfiú vetette magát a habok közé.

 

Címkék#Duna#újév

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában