Szeretettel adták

2022.12.14. 18:29

Mindenki kapott ajándékot a Mindenki karácsonyán Oroszlányban

Szép hagyomány a bányászvárosban, hogy a Vöröskereszt az ünnepek előtt ajándékkal kedveskedik az iskolás és nehéz anyagi körülmények között élő gyermekeknek. A Mikulás az idén 280 kisgyermeket jutalmazott, ráadásul köszöntötte az elszállásolt ukrán gyermekeket is.

Wágner Zsanett

Forrás: beküldött

Az idén már huszonkettedik alkalommal rendezték meg a bányászvárosban a Mindenki karácsonya című gálát, amelyen minden évben ajándékot kapnak a nehézsorsú apróságok. A Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében Hamburgerné Újvári Irén, a Vöröskereszt megyei igazgatója és Tölgyesi Tímea, oroszlányi járási koordinátor köszöntötte azt a 280 általános iskolás diákot, továbbá a városban elszállásolt 19 ukrán gyermeket is.

– A karácsonyi csengő hangja a családot, az otthon melegét juttatja eszünkbe – ezekkel a szavakkal kezdte ünnepi beszédét Lazók Zoltán polgármester, aki szerint közeleg a nap, hogy ismét gondolhatunk szeretteinkre, barátainkra.

Silhouette mindenki karácsonya
A Mikulás is ott volt  gálán
Forrás: beküldött

– Ez a mi legemberibb értékünk. Nem a drága ajándékok jelentik szeretetünket, hanem hogy önmagunkból mit adhatunk önzetlenül – fejtette ki gondolatait a városvezető, majd a harmóniateremtésről fontosságát hangsúlyozta.

– Figyeljetek hát arra, hogy a szeretet lángja ne csak néhány napig, az ünnep idején éljen a szívetekben, hanem a hétköznapokon is megmaradjon – zárta beszédét Lazók Zoltán.

Ezt követte a Silhouette Balett előadása, majd meglepetésként betoppant a Mikulás is egy krampusz kíséretében, és minden gyermeket megajándékozott egy-egy édességcsomaggal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában