Változás

2022.12.13. 12:40

Elköltözött a régi esztergomi buszvégről a biciklikölcsönző

A közelmúltban áthelyezték a 2020-ban megszűnt esztergomi Simor János utcában egykori buszpályaudvar mellől a Mária Valéria Bike állomást a Petőfi Sándor Általános Iskola elé – olvasható a szolgáltatás Facebook oldalán.

Közelebb van a belvároshoz a kölcsönző

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

2020. augusztus 18-án kötötték be a vérkeringésbe az esztergomi intermodális csomópontot, vagyis onnantól kezdve a buszok az új pályaudvart használták. A Simor János utcai buszállomás ezzel feleslegessé vált, az egykori buszbeállókat parkolóként kezdték el használni a lakosok és a városba érkezők.

A használaton kívül helyezett buszváró és pihenőépületet szeptemberben bontották le, a mellette működő Mária Valéria Bike kölcsönző-állomást szűk két hónappal később költöztették át új helyére. A jelenlegi helyszín abból a szempontból is jó, hogy a közelben található két iskola és a kórház is, így az alábbi intézményeket is megközelíthetjük bérelhető biciklikkel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában