Elismerés

2022.12.14. 20:00

Elismerték Esztergom büszkeségeit - átadták a Jó tanuló, jó sportoló díjakat

Esztergom „Jó tanulója-jó sportolója” pályázat díjkiosztó ünnepségét tartották december 14-én. A volt vármegyeháza dísztermében megrendezett eseményen a kimagaslóan teljesítő tanuló és sportoló gyerekek díjátadója mellett a sportegyesületek edzőinek az egész éves munkáját is elismerték.

P. O. Z.

Több mint száz gyereket díjaztak

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pöltl Oxi Zoltán

Régi hagyomány Esztergomban, hogy a „Jó tanulója-jó sportolója” pályázat díjkiosztó ünnepségét év vége felé tartják meg. A volt vármegyeháza patinás dísztermébe várták azokat a családokat, amelyek gyermekei ebben az évben kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a tanulásban és a sport területén. 

A zsúfolásig megtelt emeleti nagyteremben helyet foglalt Erős Gábor országgyűlési képviselő, Hernádi Ádám polgármester, Steindl Balázs alpolgármester, Gál Gabriella, Esztergom város jegyzője, Heckel Zoltán a Köznevelési, Ifjúsági és Sport Bizottság elnöke mellett több önkormányzati képviselő és hivatali referens is. Az ünnepségen megjelenteket Erős Gábor köszöntötte, aki beszédében többek között így fogalmazott:

– Akik ma itt díjat kapnak, azok a gyerekeken túl ott van maga a város is, a háttérben lévők, de mondhatom, hogy akár egész Magyarország is.

Erős Gábor adta át a díjakat 
Fotós: Pöltl Oxi Zoltán / Forrás: 24 Óra

 Erős Gábor köszöntőjében azt is elárulta, hogy amikor pár éve a közéleti színtéren kezdett dolgozni, elhatározta, hogy Esztergom sportéletét minden lehetséges eszközzel segíteni fogja, mert úgy gondolja, hogy a sport jó iránymutató a jövőbe. Ez volt a sorvezetője egy 2014-ben megálmodott új sportéleti rendszernek új koncepciónak, melyet az összes esztergomi sportegyesülettel közösen alakítottak ki.

Erős Gábor kiemelte, hogy a nyolc évvel ezelőtti elképzelés bevált, a mostani jó tanulók, jó sportolók beigazolták reményeiket. A képviselő kihangsúlyozta, hogy a fent említett projekt részeként épültek sportrészlegek, sportpályák a helyi iskolákban, óvodákban. 

A díjátadón több korosztályban adtak át arany-, ezüst- és bronzfokozatot jelentő érmeket, okleveleket és óriásméretű táblacsokoládét. A jó tanuló, jó sportoló gyerekek díjátadója után a sportedzők elismerése következett, melynek során a sportegyesületek edzőinek az egész éves munkáját köszönték meg, díjazták egy-egy oklevél átadásával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában