Néphagyomány

2022.12.25. 10:31

Betlehemező gyermekek járták Bajna utcáit

Régi szokást elevenítettek fel a közelmúltban Bajnán, ahol betlehemező gyermekek énekelve járták a község utcait és mindenhova eljutottak, ahova várták őket és meghittebbé tették az ünnepet – olvasható az önkormányzat oldalán.

W. P.

A betlehemező gyerekek

Forrás: Bajna község önkormányzatának információs oldala/Facebook

Lénárné Szabó Anikó és Pósa Andrea beszámolója szerint sok lelkes, kitartó gyermek jelentkezett, akik részt kívántak venni a pásztorjátékban. A csapat örömet, szeretetet vittek az őket fogadók otthonaiba. A szervezők köszönetet mondtak a vendéglátóknak, illetve a fiataloknak is, akik felidézték ezt a régi szokást.

A pásztorjátékban szereplő gyerekek: Dienes Gergely, Dienes Zsigmond, Gazdag Zsuzsanna, Goldschmidt Tamara, Gór Evelin, Gór Gréta, Györfi Bence, Györfi Mátyás, Juhász Lili, Juhász Krisztián, Kovács Ádám, Kovács Anna, Kovács Bianka, Lehoczki Bence, Lénár Annamária, Lénár Antal, Szalczinger Liza, Szikszai Benjámin, Tóth Bertalan, Tóth Eszter, Tóth Marcell.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában