Programtipp

2022.11.19. 12:57

Zámolyra eddig sörözni járt a megye, most mehetünk mézeskalácsfalut is nézni

Jövő héten vasárnap gyújtjuk meg az adventi koszorúkon az első gyertyát. Zámolyon újdonsággal is előrukkolnak az idén: a településen mézeskalács falu készül.

Kemma.hu

Forrás: Zámolyi Önkormányzat

Egyre több településen készülnek már a karácsonyi időszak programjaira. Az adventi koszorúkon november 26-án, azaz már jövő vasárnap meggyújtjuk az első gyertyát.  A Feol.hu beszámolója szerint a megyénktől 30-40 percre lévő Zámoly pedig igazi újdonsággal is készül: mézeskalácsfaluval.

– A nagypapámnak van egy régi kisvasútja, arról ugrott be az ötlet: mi lenne, ha egy nagy asztalon összeraknánk a Szép Ilonka Faluházban, aztán körülötte felépítenénk egy kis falut mézeskalácsból készült házakkal és figurákkal. Ebbe pedig bevonnánk Zámoly lakosságát is – mesélte az ötlet gazdája, Baboth Dóra, művelődésszervező, aki szerint már többen jelezték, szívesen bekapcsolódnak.

Mézeskalácsot szinte mindenki süt karácsony előtt, az sem baj, ha nem egy házikóval, hanem fenyőfával, rénszarvassal vagy más mézeskalács figurával járul hozzá a közös alkotáshoz. Tervezzük, hogy megosztjuk a „tuti” receptet és apró trükköket is a közösségi oldalunkon, ezzel is motiválva és segítve a sütést – fűzte tovább a művelődésszervező.

December 11-én közös mézeskalács sütésre is készülnek, ami délután 2 órakor kezdődik a Szép Ilonka Faluházban. Addig is és az után is várják viszont az önállóan otthon sütő vállalkozóktól a mézeskalács házikókat és figurákat és remélik, hogy advent utolsó vasárnapjára szép kis falu épül fel a Zámolyon sütött mézeskalácsokból.

Ami a további programokat illeti, idén is lesz élő adventi kalendárium, amelyben minden este más-más ház ablakában gyúlnak karácsonyi fények. A jelentkezőket november 27-ig várják.

Ebben az évben nem adják meg előre az aktuális ablak címét, azt minden nap egy-egy feladványból kell majd kitalálni. Akik megtalálják az ablakot, készítsenek fotót róla és küldjék be! Az adventi időszak végéig a legtöbb ablakot megtalálók között ajándéksorsolást tartanak. Mindezeken felül természetesen advent vasárnapjain programokkal is várják a zámolyiakat és a távolabbról érkezőket is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában