Nagyberuházás

2022.11.09. 13:04

Újabb mérföldkőhöz ért a Környei elkerülő út

Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. benyújtotta a hatóságnak a tervezési dokumentációt a környezeti hatásvizsgálati eljárás lefolytatására.

S. G.

Forrás: beküldött

Mint korábban megírtuk: a nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházás kilenc kilométer hosszú és a középső, hozzávetőlegesen két kilométeres szakaszán már az első ütemben 2x2 sávos lesz. Ehhez a tervezett ütemezésnél korábban készült el a részletes környezeti hatástanulmány, és indul meg a környezetvédelmi engedélyezési eljárás.

Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő, régiós gazdaságfejlesztési kormánybiztos közösségi oldalán számolt be arról, hogy a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. benyújtotta a hatóságnak a tervezési dokumentációt a környezeti hatásvizsgálati eljárás lefolytatására. A környezetvédelmi engedély kiadása ez év végére várható. Ezután indul az engedélyes tervek és az engedélyezési szakasz. A kiemelt nemzetgazdasági ügyként kezelt eljárás során ez is jóval korábban indulhat el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában