Gasztronómia

2022.11.06. 12:00

Külföldieket vonzhat Tatára a két Michelin-csillag

A tatai topétterem séfje, Pesti István szerint a két bezsebelt Michelin-csillag meghozhatja a külföldi vendégkört is.

Kemma.hu

Forrás: Facebook/Platán Gourmet Restaurant

Ahogy arról a szenzációról korábban már beszámoltunk, két Komárom-Esztergom megyei étterem is Michelin-csillagot kapott. A Pesti István séf vezette tatai Platán Gourmet Étterem két, a Barna Ádám séf vezette esztergomi 42Restaurant&Bar pedig egy csillagot. Ezzel a két étterem Magyarország első, nem budapesti étterme lett, amely Michelin-csillagot kapott.

A csillagok bezsebelése után Pesti István a Világgazdaságnak úgy fogalmazott, hogy a vidéki Michelin-kalauz megnyitja a kapukat vidékre a vendégek mellett a szakemberek előtt is, akik az inspiráció hatására várhatóan jobban mernek majd új éttermeket nyitni országszerte. A séf elmondta, hogy a tatai topétterem számára a két csillag, ami jelentése szerint már a hosszabb kitérőt is megérő éttermekre irányítja a figyelmet, a külföldi vendégek megjelenését eredményezheti a Platán Gourmet-ban, ahol a vendégkör 98 százaléka belföldi most még.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában