Évelők

2022.11.22. 12:18

Elismerést kapott Nagyigmánd a Virágos Magyarország díjátadóján

Díjat kaptak, mert virágos a településük.

K.D.

Hajduné Farkas Erika (balról a harmadik) és a hivatal munkatársai büszkék a díjra

Forrás: Facebook/Igmánd info

Idén 29. alkalommal adták át a legvirágosabb településeknek járó elismeréseket a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Budai Campusán tartott ünnepélyes díjkiosztón. A Virágos Magyarország győztesei között több mint 50 díj talált gazdára.

Az ország legjelentősebb környezetszépítő versenye során rekordszámú jelentkezés mellett 339 önkormányzat – köztük 32 határon túli jelentkező – összesen 439 pályázatát bírálta el az elmúlt hónapokban a mintegy 150 tagú szakmai zsűri, közülük kerültek ki most a szakmai elismerésben részesített pályázók.

A főkategóriák díjazottjai között Nagyigmánd is szerepel, az Agrárminisztérium díját – falu kategóriában érdemelte ki. A szakmai zsűri általánosságban kiemelte, hogy az aszályos nyár ellenére érkezett rekordszámú pályázat is rámutat arra, mekkora jelentősége van a helyi közösségek számára a zöld környezet folyamatos fejlesztésének. A klímaváltozás hatásaira számos település reagál technológiaváltással, illetve a telepített növénykultúra megváltoztatásával. Egyre többen alkalmaznak egynyári virágok helyett évelőket, vagy fordítanak figyelmet a fásításra, de az esővíz felhasználására is mutattak jó példákat a települések. Az eseményen Hajduné Farkas Erika polgármester a képviselte települést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában