Díjazás

2022.11.15. 15:12

Elismerték az oroszlányi szociális dolgozók munkáját

Taps járt a jubilálóknak és az összes dolgozónak az oroszlányi Önkormányzati Szociális Szolgálat szervezte ünnepségen, amelynek a Sport étterem adott otthont a közelmúltban. Az intézmény alapszolgáltatást biztosít a város közigazgatási területén étkeztetés és nappali ellátás keretében a bölcsődés és időskorú személyek számára. Továbbá hajléktalan, idős otthoni és átmeneti ellátást is biztosít a rászorulóknak.

W. Zs.

Lelkiismeretességük példaértékű mindenki számára

Forrás: Oroszlany.hu

Sas Éva 40 éves szociális munkáért kapott elismerést, míg Fülesdiné Pálfi Judit, Szabóné Balaicz Anikó és Viczena Istvánné 20 éves jubileumot ünnepelt. Tíz év után járt a díj Andrási Szabinának, Horváth-Auer Györgyinek, Nagy-Cserhalmi Katalinnak, Papné Jenei Beátának és Ságiné Kincses Ágnesnek, akik Baráth Domonkos vezetése mellett kiváló szolgálatot teljesítenek az oroszlányi szociális szférában.

Rajnai Gábor alpolgármester elmondta: meggyőződése, hogy a bányászvárosban magas szintű a szociális ellátás és minden lehetőséget megragadva megfelelően szolgálja a rászorulókat, miközben egyre szűkösebb állami támogatással kénytelenek ellátni ezeket a feladatokat.

Baráth Domonkos intézményvezető úgy fogalmazott, különleges helyzetben vannak. 

– A városban több, mint százan dolgozunk a bölcsődétől az idősotthonig, és szolgáljuk Oroszlány lakosságának nagyon magas százalékát. Mégis úgy érezzük, továbbra is láthatatlanok maradunk addig, míg az, aki korábban nem tudott rólunk, igénybe nem kénytelen venni szolgálatainkat. Az elismerésünk sokszor csak a tapsig jut el – zárta szavait a vezető.

A köszöntőben elhangzott, csaknem 110 munkatárs lelkiismeretesen és odaadóan nyújt segítséget a mindennapokban. A szociális munkához hitre, bátorságra, a rászorulók iránti nyitottságra és nagylelkűségre van szükség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában