Képregényvilág

2022.11.26. 20:04

Egy délutánra bárki szuperhőssé válhatott az Agorában

Mesevilággá változott a Vértes Agorája, ahol november 26-án kicsik és nagyobbacskák álma válhatott valóra: készíthettek szuperhős-maszkot, de próbára tehették magukat ügyességi feladatokban és egy igazi szabadulós játékban is.

Sz. D. K.

Ismét hatalmasat sikert aratott a Vértes Agorája csapata, ugyanis népszerű szuperhősök csodás univerzumát költöztették az épület falai közé, ahol egy csapatban játszott Batman, Pókember, Superman, Thor és társaik. Nem csoda, hogy az első ilyen interaktív családi napjukat telt házzal nyitották meg november 26-án, szombaton. A szervezők minden ígéretüket betartották.

A mesevilággá változtatott intézményben kicsik és nagyok egyaránt részt vehettek bármiben. Egyebek mellett volt szuperhősmaszk-készítés, felnőtt-és gyerek sziget, ügyességi feladatok és szabadulós játék is. Utóbbinál akkor juthattak ki a helyiségből a résztvevők, ha minden kérdésre tudták a választ, amelyek természetesen a szuperhősökről szóltak, valamint sikeresen megfejtették a morzejeleket.

Ismét hatalmasat sikert aratott a Vértes Agorája csapata, ugyanis népszerű szuperhősök csodás univerzumát költöztették az épület falai közé, ahol egy csapatban játszott Batman, Pókember, Superman, Thor és társaik.
Ez volt az első ilyen interaktív nap az Agorában
Fotós: Hagymási Bence / Forrás: 24 Óra

Az Agora saját készítésű szabadulószobájának a kamaratermük adott otthont, ahol egyszerre két csapat tudott játszani hat-hat indulóval. Az élménydús perceket pedig egy fotófalnál is megörökíthették a családok.

Ismét hatalmasat sikert aratott a Vértes Agorája csapata, ugyanis népszerű szuperhősök csodás univerzumát költöztették az épület falai közé, ahol egy csapatban játszott Batman, Pókember, Superman, Thor és társaik.
A Marvel-univerzum megelevenedett Tatabányán
Fotós: Hagymási Bence / Forrás: 24 Óra

Lődi Péter főszervezőtől a helyszínen megtudtuk, hogy a felsoroltak mellett erre a napra szuperhőssé válhatott bárki, aki hozzájuk csatlakozott. Nem volt kötelező jelmezben érkezni, de aki szeretett volna, bátran megtehette. A legjobbakat még díjazták is.

– A Vértes Agorája minden évben két-három alkalommal szervez családi napot különböző helyszíneken. Idén novemberben az intézmény adott otthont az eseménynek. Ilyen tematikájú rendezvényünk még nem volt, és mivel nagy volt rá a kereslet, úgy gondoltunk miért is ne? belevágunk! Az volt a célunk, hogy a családokat arra ösztönözzük, hogy együtt mozogjanak, játszanak és fotózkodjanak. A felsoroltak mellett készültünk egy édességasztallal is, amelynek az az egyik különlegessége, hogy a résztvevők minden olyan étellel találkozhatnak, amelyet korábban valószínűleg csak a Marvel képregények hasábjain láttak. Tehát minden olyan étel megtalálható és megkóstolható itt, amelyet a képregényekben fogyasztanak a szuperhősök. Ezeket Amerikából rendeltük – avatott be minket a részletekbe a főszervező. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában