Fejlesztések

2022.10.07. 19:10

Üdülő épül Ácsteszéren

Nyáron már várják a táborozó gyerekeket.

Goletz-Deák-Viktória

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

A Magyar Falu Program segítségével 35 millió forintból vásárolt meg a település egy 11 szobás ingatlant Ácsteszéren. Egy újabb, 24 millió forintos, szintén Magyar Falu Programos támogatásnak köszönhetően pedig tavasszal már el is kezdhetik az épület felújítását. A tervek szerint nyáron már el is foglalnák a gyerekek a területet: üdültetést és táborozást fog szervezni az önkormányzat a felújított ingatlanban.

Az udvaron álló romos pajta is teljesen új funkciót kaphat: a Tatai Turisztikai Ügynökséggel közösen benyújtott pályázatból egy konferenciatermet és pajtaszínházat alakítanak ki. A mostani kihasználatlan futballpálya helyére is valami különlegeset álmodtak meg az ácsteszériek.

Szintén a turisztikai ügynökséggel közösen egy úgynevezett motorik parkot hoznának létre. A külföldön már elterjedt, hazánkban még ismeretlen park lényege, hogy a különböző ügyességi eszközökkel fejlesztik az emberek mozgáskoordinációját. A parkban a 3 évestől a 99 évesig minden korosztály megtalálná a számára megfelelő mozgáslehetőséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában