Szolgáltatás

2022.10.19. 13:20

Tatabányán bővít az Opus Tigáz

A héten lezárult tranzakció keretében az Opus csoporthoz tartozó Opus Tigáz tulajdonába került a Turulgáz Zrt.

Kemma.hu

Forrás: Vas Népe

Fotó: Unger Tamás

Még júliusban tett érvényes vételi ajánlatot a Turulgáz Zrt. által kibocsátott és a T-SZOL Zrt. kizárólagos tulajdonában álló 166 darab, egyenként egymillió forint névértékű részvényének megvásárlására az OPUS TIGÁZ Zrt. A vételi ajánlatot a tatabányai önkormányzata közgyűlésének döntése alapján a T-SZOL elfogadta, így a felek október 7-én szerződést is kötöttek egymással, majd október 18-án pedig le is zárult a tranzakció.

Ezzel párhuzamosan az OPUS TIGÁZ Zrt. megvásárolja a Turulgáz Zrt. tulajdonában álló két darab saját részvényt is, amelynek eredményeképpen a Turulgáz Zrt. az OPUS TIGÁZ Zrt. 100 százalékos tulajdonába kerül.

Mint ismert: az OPUS TIGÁZ Zrt. Magyarország legnagyobb vezetékes földgázelosztója. Legfőbb feladata a zavartalan földgázellátás biztosítása Magyarországon – 33 760 kilométer hosszú gázvezeték-hálózatot üzemeltetnek, amely több mint egymillió fölgázfelhasználóval köti össze őket. A vállalat 7 megyéjében üzemelteti földgázelosztó rendszerét. Az OPUS TIGÁZ Zrt. központja Hajdúszoboszló, de további telephelyeik vannak még Egerben, Debrecenben, Gödöllőn, Miskolcon, Nyíregyházán, Szolnokon valamint Budapesten is.

Az OPUS GLOBAL Nyrt. még tavaly szerzett  49,57 százalékos részesedést és irányítási jogot szerzett a TIGÁZ Földgázelosztó Zártkörűen Működő Részvénytársaságban. A tőzsdén jegyzett cég így megkezdte energetikai portfoliójának újbóli feltöltését, s az ügylettel a holding hosszú távon elköteleződött a hazai energetikai befektetések területén. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában