Születésnap

2022.10.18. 13:58

Képeken a világ legjobb ajándéka: Danika kapta a tatabányai tűzoltóktól

Goletz-Deák Viktória

Forrás: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság/Facebook

Fotó: Picasa

A kis Daninak bármi jöhet, ami a tűzoltással kapcsolatos, ugyanis megszállottan rajong a tűzoltókért. Szüleivel és kishúgával a tatabányai hivatásos tűzoltó-parancsnokság épületével szemben laknak, ami Dani szerint a legjobb dolog a világon.

A kisfiú minden reggel kötelező programként nézi végig a műszakváltást, vagy épp tátott szájjal egy-egy vonulást. Ilyenkor persze Dani se lát, se hall, csak a kedvenceit tudja figyelni, és lelkesen integet nekik.

– Januárban költöztünk a laktanyával szembe, és még előtte meséltük Daninak, hogy milyen különleges helyre fog nézni az ablakunk. Azóta minden reggel 7 órakor már a laktanyát figyeljük, hogy lássuk a műszakváltást. Ilyenkor kiállnak az autókkal, ellenőrzik a szerszámokat, a felszereléseket. Csak ezután indulhatunk tovább az óvodába – mesélte Cser Dánielné, Viktória, Danika édesanyja.

A család számára nem is volt kérdés, hogy a kisfiúnak a közelgő születésnapjára a legjobb ajándék egy laktanyalátogatás lenne. A lánglovagok pedig örömmel teljesítették a hároméves gyermek álmát.

– Pár héttel a születésnapja előtt bevittünk egy levelet a laktanyába, amiben megkértük a tűzoltókat, hogy a születésnapja alkalmából ellátogathasson hozzájuk Dani. Nem voltunk biztosak benne, hogy választ kapunk, azt pedig egyáltalán nem gondoltuk, hogy a tűzoltóparancsnok már másnap telefonál, hogy szívesen látnak minket – mondta az anyuka, aki egészen a születésnapig titokban tartotta a meglepetést.

A nagy napon a kis „tűzoltórajongó” csillogó szemmel, boldogsággal telve szaladt egyik gépjárműtől a másikig, szállt be a tűzoltófecskendőkbe, szemlélte meg a különböző eszközöket. Ezen a csodálatos utazáson  Kovács Tamás tűzoltó százados, a tatabányai hivatásos tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnoka kalauzolta végig.

A délután tartogatott még egy meglepetést: a szolgálatban lévő tűzoltók hatalmas tortát adtak át Daninak, akinek minden álma valóra vált harmadik szülinapján. A kedves hírről a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hivatalos Facebook-oldalán számolt be.

Viktória a Kemma.hu-nak azt is elárulta, hogy Daninak legjobban a kosaras létra tetszett, amivel felemelték őt és az apukáját a magasba. Másnap az óvodában is büszkén mesélt a különleges élményeiről a barátainak. Édesanyja elárulta, nem ez volt Dani első látogatása a laktanyában.

– Március környékén, az egyik hétvégén Danival közösen sütöttünk egy kis süteményt a tűzoltóknak, amit együtt vittünk be nekik a laktanyába. Az akkori szolgálatparancsnok nagyon kedves volt. Viszonzásul körbevezette Danit a laktanyán és akkor is felülhetett a tűzoltóautóra és megnézhette a tűzoltók felszereléseit. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában