Pályázat

2022.10.13. 12:51

Gyermekrajzok mutatják be a nővérek munkáját Tatabányán (fotók)

Itt vagyok. Veled vagyok., Érted vagyok. Nővér vagyok címmel hirdetett rajzpályázatot a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara megyei szervezete. Az általános iskolásoknak kiírt „versenyre” hét oktatási intézményből kilencven pályamű érkezett be.

Petrik József

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

A kormányhivatal aulájában nyílt meg csütörtökön általános iskolások rajzaiból az a kiállítás, amely a nővérek, az ápolónők áldozatos munkáját volt hivatott bemutatni úgy, ahogy a gyerekek látják. A rajzok elkészítésében szűkebb hazánk hét iskolája – Komáromtól, Tatabányát át Esztergomig – jeleskedett.

A rajzpályázatról, a kiállított alkotásokról Holup Ilona, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara, Komárom-Esztergom megyei területi elnöke mesélt. A pályázatot még tavasszal hirdette meg a kamara. A zsűri szeptemberben ült össze, majd amikor meghozta a döntését, a díjazottaknak iskolájukban személyesen adták át a jutalmukat.

A rajzokról elmondható, hogy mindegyiknek külön története van. A verseny három kategóriában zajlott. Külön bírálták el a 8–10 évesek rajzait, a 11–13 évesekét és a 14–15 évesekét is. Most pedig közkincsé tették a legjobb pályamunkákat, amelyeket két hétig lehet megtekinteni a kormányhivatal aulájában.

Dr. Kancz Csaba főispán megnyitójában kiemelte, hogy mennyire fontos dolog mindannyiunk számára, hogy a gyerekek miként látják az egészségügyben dolgozók világát. Az orvosok, nővérek, ápolók áldozatos feladatvállalását, illetve, hogy miként képzelik el a kórházakban, egészségügyi intézményekben zajló munkát.

– Mindegyik rajz szép és egyedi gondolatiságot tükröz – jegyezte meg dr. Kancz Csaba. – Érzékelhető, hogy a  fiatalok érzékenyek az elesettek felkarolására. Már most tudják, mit jelenthet a betegnek egy jó szó, egy simogatás...

A rajpályázat díjazottai
8–10 évesek: 1. Evanics Dorka (Koppánymonostori Általános Iskola), 2. Tömpe Anna (Komáromi Feszty Árpád Általános Iskola), 3. Grünvald Panna (Koppánymonostori iskola). Különdíjat kapott: Rózsahegyi Kitti (Feszty-iskola).
11–13 évesek: 1. Matics Lili Nóra (Feszty-iskola), 2. Mitrocsák Eszter (Tatabányai Szent Margit Gimnázium és Általános Iskola), 3. Szemán Panna (Szent Margit Gimnázium és Általános Iskola).
14–15 évesek: 1. Takács Hanna (Szt. Margit Gimnázium és Általános Iskola), 2. Jakatics Lili (Koppánymonostori iskola).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában