Meseest

2022.10.03. 20:24

Ezernyi program várja a könyvtárlátogatókat Tatabányán

A Népmese hete fergeteges meseesttel zárult a József Attila Megyei és Városi Könyvtárban. Sorra érkeztek a családok, akiket várták az önként jelentkező mesélők. Tündérek és boszorkányok költöztek egy időre a mesekuckóba, ahol megannyi mesehőst elevenítettek meg. Játékokkal is készültek, majd csiribiri komédiák után furfangos székely mesékkel zárult a nap.

S. G.

népmese napja puskin

Forrás: 24 Óra

Fotós: H. B.

A Hétpróbás kalandok sem maradhattak el. Egész délután keresgélhették a gyerekek és a felnőttek a könyvtár mesealakjait. Az itt dolgozókat egy számítógépes alkalmazás segítségével mesealakokká változtatták, és ha felismerték őket, a jutalom sem maradhatott el.

Garasokat is válthattak, amelyekkel apró ajándékokat vásárolhattak. Ezernyi kalanddal zárult a mesés hét, amelyet az Országos Könyvtári Napok követ.

Október 4-én, kedden 8 órától az internet veszélyeiről lesz szó a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában. A megyei könyvtárban lesz Papírszínház, Szociopoly, fotókiállítás megnyitó. A Felsőgallai Fiókkönyvtárban kezdődik a Tájoló 17 órakor, közben a központban Lányi András: Bevezetés az ökofilozófiába című előadása hallható. Szerdán 9 órától Mesebarlang – játékos előadás érzékenyítő elemekkel a Bánhidai Fiókkönyvtárban.

A megyei könyvtárban 10 órától Élő könyvtár lesz, ahol az érkező csoportok valamilyen egészségügyi hátránnyal küzdő embertársaikkal találkozhatnak. Tíz órától Romaként is sikeresen – merj nagyot álmodni! Címmel lesz közönségtalálkozó a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában, ugyanebben az időben Az én csodálatos tesóm – könyvtári foglalkozást szerveznek a Felsőgallai Fiókkönyvtárban, az újvárosi fiókkönyvtárban A fehér hercegnő és az arany sárkány címmel drámafoglalkozást tart Mikolasek Zsófiával.

Szerdán 17 órától Autizmus: A láthatatlan különlegesség címmel szerveznek beszélgetést tabuk nélkül az autizmussal élőkről és családjaikról a Népház Úti Fiókkönyvtárban. Egy órával később kezdődik Huzella Péter és Rátóti Zoltán estje A bor filozófiája. Október 6-án, csütörtökön ismét lesz drámafoglalkozás, 17 órakor Erdők, mezők kincsei címmel előadás.

Pénteken hatalmas kaland várja a könyvtárlátogatókat. Szabadulószobás játék lesz kicsiknek és nagyoknak a Bánhidai Fiókkönyvtárban. Délután három órakor Bessenyei Gábor: Hogyan készül egy Vörös pöttyös regény? című előadása lesz, majd 16.30 órától Várostörténeti képeslap kiállítás a város 75. születésnapja alkalmából. Délután 17 órakor dr. Horváth Géza: Muzeális gyűjteményünk legértékesebb darabjáról beszél, majd Tájoló és 18:00-tól JAMK Poetry: Verseld meg a várost!

Október 8-án EgészségTár – Egészség-nap a könyvtárban: Véradás, hallásvizsgálat, vérnyomás és testzsír mérése, dietetikus szaktanácsadás, PSA-szűrés, rákmegelőzési tájékoztatók, vércukorszintmérés, fitoterápiás termékbemutató, és vasárnap Könyves vasárnap  várja a látogatókat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában