Tornaterem

2022.10.19. 22:12

Esztétikusabb környezetben sportolhatnak a süttői fiatalok

Környezettudatossági, energiahatékonysági, biztonsági és esztétikai szempontok mentén valósult meg a felújítás a Süttői II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tornatermében, ahol az új tanév kezdete óta rendezettebb körülmények között sportolhatnak a gyermekek.

Walczer Patrik

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

A szerdai ünnepségen köszöntötték a meghívott vendégeket, köztük Muszela Szabolcsot, az Esztergomi Tankerületi Központ igazgatóját, Erős Gábor országgyűlési képviselőt, Borsó Tibort, a megyei közgyűlés alelnökét, Salamon Richárd Attilát, a kivitelező cég képviselőjét és Ludvai Tibor műszaki ellenőrt. Sárdi Tibor intézményvezető elmondta, hogy már nagyon ráfért a felújítás az éppen harminc éve felavatott tornateremre, ami a diákok mellett a rendezvények által a lakóközösség egyik fontos találkozási pontja. Köszönetet mondtak mindazoknak, akik részt vettek a projekt megvalósításában.

Czermann János az iskola korábbi testnevelője és igazgatója, a település jelenlegi vezetője beszélt arról, hogy ifj. Szakmáry László polgármestersége idején a képviselő-testület több fejlesztési lehetőséget mérlegelve úgy döntött, hogy tornatermet épít. A csarnokot 1992. október 23-án avatták fel, díszvendégként Buzánszky Jenő, az Aranycsapat korábbi hátvédje is jelen volt. Büszkén őrzik azt a labdát, amelyen az ő aláírása is szerepel.

Muszela Szabolcs elmondta, hogy a Magyar Falu Program projekteknek köszönhetően egy olyan élhetőbb vidék stratégiai víziója körvonalazódik és valósul meg, ahol minden család, minden vidéken élő megtalálja a boldogulásának lehetőségeit.

Munkálatok - Az 52,3 millió forintos projekt keretében a tornateremben a lámpatesteket LED-világításra cserélték, az elektromos szerelvényeket, illetve a parkettaburkolatot is felújították. Új, korszerű nyílászárókat építettek be, és újrafestették a belső teret. A csarnok fejlesztésével sokkal biztonságosabb környezet várja a fiatalokat, akik a tanórák keretén belül, illetve szabadidejükben többféle sportágat is űzhetnek ott. Azt sem szabad elfelejteni, hogy az elvégzett korszerűsítés eredményeként a terem fenntartási költségei is jelentősen csökkenhetnek.

Borsó Tibor hangsúlyozta: az oktatásra, azon belül pedig a fiatalokra fordított összegek jó befektetésnek számítanak és örül annak, hogy a megye minden kistelepülésén vannak olyan szolgáltatások és olyan létesítmények, ahol az ott élők fejlődni tudnak.

Erős Gábor köszönetet mondott a pedagógusoknak, az önkormányzatnak és a tankerületnek, hogy türelemmel viselték a felújítást és reméli, hogy a gyermekek megtöltik élettel a csarnokot és minél több időt töltenek majd mozgással, sportolással.

A beszédek után Borsó Tibor, Sárdi Tibor, Erős Gábor, Czermann János, Salamon Richárd Attila és Muszela Szabolcs átvágta a szalagot, majd a harminc évvel ezelőtti pillanathoz hasonlóan a meghívott vendégek aláírtak egy labdát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában