Faültetés

2022.10.26. 10:00

Bővül az esztergomi „városi erdő”

Ebben a hónapban a MOL-Új Európa Alapítvány VárosFa Programjának keretében a település három helyszínén összesen 75 fát ültetnek el, néhány példány a közelmúltban került végleges helyére a Bánomi lakótelep előtti zöldterületen.

W.P.

Facsemetéket ültettek a Bánomi lakótelepnél

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

Mint ismert, a szervezet idén tavasszal az Agrárminisztériummal, a Megyei Jogú Városok Szövetségével és az Országos Erdészeti Egyesülettel közösen indította el „Neked Zöldül” nevű fenntarthatósági programsorozatát. Ennek első szakaszában hirdették meg a VárosFa Programot, melyben a Pilisi Parkerdő Zrt. szakmai segítséget nyújt abban, hogy jelentősen bővüljön a tízezer főnél nagyobb települések városi faállománya.

Boldizsár Lóránt, Esztergom főkertésze a minapi ültetéskor a sajtó képviselőinek ismertette, hogy a Bánomi lakótelepnél negyvenöt, a Táti úton huszonöt, míg a Béke téren öt gömbkoronás hárs- és szivarfákat ültetnek. Mindemellett azt is elárulta, hogy az önkormányzat négyszáz fával bővítené a városi erdőt: a Várhegyre mandulafákat álmodtak meg, a Gesztenye fasoron pedig pótolják a most kivágott régi példányokat. A VárosFa Program másik megyei helyszíne Dorog, ahol novemberben kerülhetnek helyükre a csemeték. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában