Adomány

2022.09.13. 21:53

Rendőrök segítettek négylábú kedvenceknek

Rendhagyó új évi fogadalmat tettek a Tatabányai Rendőrkapitányság munkatársai: annyi kilogramm kutyatápot adományoznak a Tatabányai Ebrendészeti Telepnek és a Segítő Kéz a Kutyákért Egyesületnek, amennyit sikerül súlyukból elveszíteni.

Wágner Zsanett

Száztizennégy kilogramm tápot tudtak vásárolni

Forrás: 24 Óra

Fotó: Dallos István

Kezdetben úgy gondolták a bűnügyi osztályon dolgozók, a nyomozók, hogy az egészséges életmód jegyében kezdik el a 2022-es évet, és kihíváshoz kötik mindezt. Szó szót követett és megállapodtak abban, hogy testsúlyuk csökkenésével és szponzori segítséggel jótékony célt támogatnak.

Kovács Bianka Beatrix beszélt portálunknak a történetről, aki szerint a munkahelyen kívül az állatszeretet is összeköti a társaságot, így aztán nem is volt kérdés, milyen irányt vesz majd az adakozás

Összesen 51 kilogrammtól szabadultak meg az egyenruhások fél év leforgása alatt, odafigyeltek az étkezésre és a rendszeres sportolásra. Mint megtudtuk, gyorsan híre ment a kezdeményezésnek és egyre többen csatlakoztak az ötletgazdákhoz. Rövidesen a megyei rendőr-főkapitányság munkatársai is követték a példát, ha fogyókúrába nem is, de az adakozásba rövidesen belekezdtek. 

A csapat egy része a rendőrség udvarán az adományokkal
A csapat egy része a rendőrség udvarán az adományokkal
Fotós: Dallos István / Forrás: 24 Óra

Összesen 154 ezer forint gyűlt össze és ebből 114 kilogramm száraztápot tudtak vásárolni, melyben az Alphazoo állateledelbolt nagy segítségükre volt. Az akciót kezdeményező nyomozók: Bakos-Dancs Bernadett, Frák Zsuzsanna, Gombkötőné Győző Adrienn, Kovács Bianka Beatrix, Mayer Blanka, Pintér Dóra és Lajer Sándor. 

Az adományokat szeptember 13-án a helyszínen átadták Bányai Krisztinának, aki több éve vezeti a Segítő Kéz a Kutyákért Egyesületet.. Valamennyi dolgozó nagyon örült az adománynak, kiemelten, hogy minőségi eledelekkel támogatták a kutyusokat. Bányai Krisztina szerint két hétig biztosan elegendő lesz az adag a négylábú lakóknak. Mint megtudtuk, jelenleg 35 kutyáról és 9 macskáról gondoskodnak a helyszínen, többségük tartós bentlakó. Vénusz és Maci például évek óta él az ebrendészeti telepen. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában