Gálaest

2022.09.09. 20:41

Ők Komárom-Esztergom értékteremtői - átadták a Megyei Príma Díjakat

Szűkebb hazánk gazdasági-, sport-, valamint kulturális és közéletünk kiválóságait díjazta a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) megyei szervezete szeptember 9-én a Jászai Mari Színház épületében.

Kemma.hu

Mórocz István, Smiger András, Imrő Dezső, Siklósi József és Román Géza díjazottak Príma Gála 2022

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

A XVII. Megyei Príma Díjátadó Gálaest vendége volt a Prima Primissima-díj alapítója, Demján Sándor özvegye, Lídia asszony, Perlusz László, a VOSZ  főtitkára, Dr. Lits József, a VOSZ Ellenőrző Bizottságának elnöke, valamint dr. Kancz Csaba megyei főispán, Dr. Veres Zoltán a megyei közgyűlés főjegyzője, Lusztig Péter, Tatabányai alpolgármestere, Hernádi Ádám, Esztergom polgármestere, dr. Szerencsés László, a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő, régiós gazdaságfejlesztési kormánybiztos továbbá országgyűlési képviselők, polgármesterek, érdekvédelmi és társadalmi szervezetek, cégek vezetői.

Az estet Pordán Zsigmond, a VOSZ Komárom-Esztergom Megyei Szervezetének elnöke nyitotta meg. Beszédében kiemelte, a díjazottak az élet minden területén őrzik és gyarapítják a megye értékeit. Tevékenységükkel pedig új példaképek is születnek mások számára Komárom-Esztergom megyében. A VOSZ elnökének gondolatai után a résztvevők Demján Sándor tiszteletére, emlékére megnézték a róla készült filmet.

A Megyei Vállalkozók Napja alkalmából tizenegy cég tulajdonosa, illetve vezetője vehetett át elismerő oklevelet Perlusz Lászlótól és Pordán Zsigmondtól.

2022-ben a Megyei Év Vállalkozói lettek:

  • Czink József, a J&E Diesel  Kft. tulajdonosa,
  • Demeter Gyula, a D’OMIKRON-PLUSZ Kft. tulajdonosa,
  • Jan Gershoj Jensen, a GERSHOJ ENERGIA Kft. tulajdonosa,
  • Kovács Károly, a Komthermál Kft. nyugalmazott ügyvezető igazgatója,
  • Kovácsné Varga Rózsa, a TÖRSZTI 2001. Kft. tulajdonosa,
  • Kovács Sándor Attila, a Komtravel Kft. tulajdonosa,
  • Németh Edina, a B-Vital Kft. tulajdonosa,
  • Németh Tamás, a Papíros 97 Kft. tulajdonosa,
  • Styevola István, a Styevola és Fia Kft. tulajdonosa,
  • Szabó György egyéni vállalkozó.

Kiemelkedő Szakmai munkájáért és társadalmi tevékenységéért pedig elismerésben részesült Bagdi Gábor, az ENVIROBAU Kft. tulajdonosa.

Mint elhangzott, az Országos Vállalkozók Napján, december 2-án egy megyei vállalkozót is kiemelnek. Gombos István, a Gombos Földgép Kft. tulajdonosa a Művészetek Palotájában az ÉV Vállalkozója elismerést veheti át.

Príma Gála 2022 A Megyei Vállalkozók Napja alkalmából tizenegy cég tulajdonosa, illetve vezetője vehetett át elismerő oklevelet Perlusz Lászlótól és Pordán Zsigmondtól.

2022-ben a Megyei Év Vállalkozói lettek:
A Megyei Vállalkozók Napja alkalmából tizenegy cég tulajdonosa, vezetője vehetett át elismerő oklevelet
Fotós: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

Az est fénypontjaként átadták a Megyei Príma Díjakat és különdíjakat is a megyében élő, a művészet, a tudomány, a kultúra, a sport területén kiemelkedőt alkotó jelölteknek. Mint megtudtuk, a támogatók, a szavazók és a zsűri véleménye egybecsengett.

A legprímábbak Príma plakettet, oklevelet, a Príma Díjjal járó egymillió forintot és a külön erre az alkalomra készíttetett Príma aranymedált vihettek haza. Elsőként Smiger Andrást, az esztergomi Dobó Gimnázium igazgatóját tapsolhatta meg a közönség, aztán Siklósi József építész, majd Román Géza, a Tatabánya Város Szimfonikus Zenekarának művészeti vezetője vehette át a legprímábbaknak járó elismerést.

Príma Gála 2022 Reichert Gábor
Takács Zoltán, a 24 Óra és a Kemma.hu főszerkesztője, Reichert Gábor jelölt és Kovács Tibor, a Fogaskerékgyár Kft. ügyvezető igazgatója
Fotós: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

A három hagyományos Príma Díj mellett, és a Príma Közönségdíj helyett az idén Príma Különdíjat is átadtak a gálaesten, mert a legtöbb közönségszavazatot kapott jelöltek a támogatók szavazata alapján egyúttal Príma Díjasak  lettek. Az idén összesen 5677 szavazat érkezett a jelöltekre. Különdíjas lett Imrő Dezső súlyemelő vezetőedző, a  Demján Sándor emlékére alapított Príma Különdíjat pedig Mórocz István grafikusművész érdemelte ki.

Az díjátadók után a VOSZ megyei elnöksége köszönetét fejezte minden támogatónak az önzetlenül nyújtott segítségért. Ahogyan eddig, most is példa értékű volt az az összefogás a vállalkozók, a hozzájuk csatlakozó önkormányzatok, a megyei kereskedelmi és iparkamara részéről, hogy ezt a nagyszerű kezdeményezést minden évben közösen megvalósíthatják. Nekik is köszönhetően felszínre kerülhetnek megyénk kincsei, példaképei.

Demján Sándor életfilozófiája volt az, hogy álljanak össze a vállalkozások, fogjanak össze a közös cél érdekében, és minden sikerülni fog. A Megyei Príma Díj esetében ez éppen így történt, a gálaest pedig a megye egyik legrangosabb eseménye lett.

A díjátadást követően Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő, régiós gazdaságfejlesztési kormánybiztos mondott pohárköszöntőt, majd gálavacsora következett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában