Fagylaltcsodák

2022.09.07. 20:02

Mennyei újdonságokat kóstolhattak, akik ott voltak a komáromi cég szakmai napjain

Az idei év közönségkedvenc fagylaltja, a Bella Serrata mellett sok egyéb finomságot megízlelhettek azok, akik ellátogattak az IREKS-STAMAG Kft. szakmai napjaira.

Körtvélyfáy Dina

Forrás: 24 Óra

Fotó: K. D.

Az idén is megrendezte az IREKS-STAMAG Kft. a szakmai napjait. Ezeken az eseményeken mutatják be a piaci újdonságokat, friss tendenciákat. De szakmai előadások zajlanak a sütőiparral kapcsolatos aktuális, az ágazatot foglalkoztató témákról. Az eseményen ott volt Benkő Péter, a cég cukrászati vezetője, valamint a Bella Serrata fagylalt készítője, amely ízzel közönségdíjat nyert az Év Fagylaltja versenyen.

Benkő Péter lapunknak elmondta, a szakmai napokat korábban Házivásárnak is nevezték. Az esemény régebben háromnapos volt, de három éve, a nagy érdeklődés miatt nyolcnaposra bővítették.

Az országból több mint 3 ezer vállalkozás látogatja a központot ezen időszakban. Párhuzamosan mennek az események a vevőközpontban és a rendezvénysátorban. A cég társkiállítókkal dolgozik együtt, amelyek vagy eszközökkel, vagy csomagolóanyagokkal támogatják az eseményt, illetve akik a partnereiket információkkal látják el a piacon.

– A szezon után a fagylalt a háttérbe szorul, bár az eseményen ezek közül is lehet kóstolni. Emellett süteményekkel, meleg snackekkel készültek a kolléganőim, új termékeket is bemutatunk – árulta el a vezető.

Az idei év közönségkedvenc fagylaltja, a Bella Serrata mellett sok egyéb finomságot megízlelhettek azok, akik ellátogattak az IREKS-STAMAG Kft. szakmai napjaira.
Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő és régiós gazdaságfejlesztési kormánybiztos is mustrálta az újdonságokat
Fotós: K. D. / Forrás:  24 Óra

A külső szemlélő számára érdekesen hangozhat, de szeptember elejére zárult le a 2023-as szezon fagylaltválasztékának elkészítése ötlet, név és ízkombináció szinten. Mint alapanyaggyártók, mindig egy negyedévvel előrébb kell gondolkozniuk.

A karácsonyi időszakban a cégen belül már mindenki kóstolja a cégnél a 2023-as fagyikoncepciót. Húszféle receptúrát állítottak össze, izgalmas ízkombinációkban, ezért a téli időszak sem lesz unalmas számukra.

A cukrászati vezető azt sem zárja ki, hogy a következő esztendőben is indulnak az Év Fagylaltja versenyen, de idén is hirtelen ötlet volt csupán, hogy ők is nevezzenek. Volt két kedvenc ízük, a Bella Serrata és a Szicília hercegnője, ezeket mérettették meg. Végül a közönség abszolút szeretetét a mogyorós, csokoládés ízvilágú Bella Serrata nyerte el a versenyen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában