Fagylalt

2022.07.12. 20:54

Közönségdíjat kapott a komáromi Bella Serrata az Év Fagylaltja versenyen

Benkő Péter, a komáromi IREKS-Stamag Kft. cukrászati vezetője különdíjat, pontosabban közönségdíjat vehetett át Bella Serrata nevű fagylaltjával az Év Fagylaltja versenyen, melynek eredményhirdetését kedd délután tartották Budapesten.

Kemma.hu

Az idén Komáromban találják majd meg az Év fagylaltját

Forrás: Facebook/Magyar Cukrász Ipartestület

Benkő Péter a Kemma.hu érdeklődésére elmondta, egy szicíliai szakmai út során kóstolta először ezt a mogyorós, csokoládés ízű fagylaltot. Hatalmas elismerésnek tartja a közönségdíjat, örül annak hogy a Bella Serratának ilyen nagy sikere volt.

A cukrászati vezető mellett az ugyancsak komáromi Sztaracsek Ádám két fagylaltja is döntős volt, az A kategóriában az Amiamo mandulással, illetve a menteseknél a Málnás mogyorós csokival jutott a legjobbak közé. Az Év fagylaltja vándorkupát és az aranyérmet az oroszlányi származású Dobó Norbert balatonfüredi cukrász Szőke zserbó fantázianevű fagylaltja nyerte. Két évvel ezelőtt szintén ő diadalmaskodott, akkor passió-karamellje lett az év fagylaltja, és ő szerezte meg az ezüstérmet is törökmézes vaníliájával.

A Magyar Cukrász Ipartestület 2022-ben 25. alkalommal rendezte meg a nagy népszerűségnek örvendő Év Fagylaltja versenyt. A verseny célja a hagyományos jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése, hogy a magyar cukrászat egyre jobb minőségű fagylaltokat kínáljon vendégei számára, ezáltal is igényt támasztva az emberekben az egészséges és minőségi, kézműves termékek iránt.

Az idei évben ismét lehetett nevezni Mentes kategóriában is, olyan fagylaltokkal, melyek nem tartalmazhatnak hozzáadott cukrot, glutént, laktózt, tejfehérjét. Ezek a fagylaltok egyre népszerűbbek a tudatos táplálkozási igényű, illetve a különböző ételintoleranciával élő vendégek körében. Az elmúlt két évhez hasonlóan régiós elődöntők után - ahol kész fagylaltokkal kellett indulni – az Ipartestület székházában tartották meg a döntőt, amikor a tanműhelyben kellett helyben fagyasztaniuk a versenyzőknek.

Az Év Fagylaltja versenyre idén a négy kategóriában összesen 74 fagylalt nevezett. Kötelező íz idén sem volt, semmi nem szabott határt a versenyzők kreativitásának. A döntőbe a kézműves kategóriákban 12 fagylalt került, melyeket a versenyzőknek a zsűri jelenlétében kellett elkészíteniük. Az alapanyaggyártók-forgalmazók kategóriájában 27 fagylalt versengett a helyezésekért.

A Közönség zsűri tagjai voltak: Erős Antónia (műsorvezető, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány alapítója,) Kautzky Armand (Jászai Mari-díjas színművész), Tóth Enikő (színművésznő), Triscsuk Krisztina (válogatott kézilabdázó), Vajda Luca (A Konyhafőnök műsor döntőse)

„I.” kategória: cukrászdák, kézműves fagylaltozók versenye:

  • Aranyérmes és egyben az Év Fagylaltja vándorkupa győztese: Szőke Zserbó – Dobó Norbert – Füredi Fagyizó, Balatonfüred
  • Ezüstérem: LAZY BERRY – Ladányi László – Ladányi Cukrászda, Szeghalom
  • Bronzérem: TÖKMAG MÁLNA – Novák Ádám és Elek Rita, REÖK Kézműves Cukrászda, Szeged

„M-Mentes” kategória: cukrászdák, kézműves fagylaltozók versenye:

  • Aranyérem: SZILVÁS FEKETE TEA – Wilheim Dávid – Pingvin Fagylaltozó és Cukrászda, Balatonmáriafürdő
  • Ezüstérem: TÖK JÓ – Böröczky-Asztalos Ágnes – Margaréta Fagyizó, Balatonszemes.
  • Bronzérem: CSOKOLÁDÉ KÓKUSZ SORBET – Reif Ferenc – Dock Cukrászda, Polgárdi

„C” kategória: alapanyaggyártók, forgalmazók versenye:

  • Aranyérem: SZILVÁS MANDULA ROPOGÓS GRANOLÁVAL – Rétfalvi Attila – Master Martini Kft.
  • Ezüstérem: CONSELICE - Rétfalvi Attila – Master Martini Kft.
  • Bronzérem: BALATON SZELE – Nagy László – Békás Kft.

„C/M-Mentes” kategória: alapanyaggyártók, forgalmazók versenye:

  • Aranyérem: RIBIZLIS MÁKFAGYLALT – Cseri Róbert – KEN Carpathia Kft.
  • Ezüstérem: CUKORMENTES FEKETE RIBISZKE - Szabados Norbert – König-Units Kft. (FABBRI)
  • Bronzérem: FŰSZERES MEGGY - Rétfalvi Attila – Master Martini Kft.

Különdíjak:

  • Közönségdíj: BELLA SERRATA – Benkő Péter – IREKS-Stamag Kft.
  • Szakmai szervezetek különdíja: MOGYORÓ YUZU MÁLNA – Marsa Éva Heléna – Vanília & Gelarto, Nagykőrös
  • Első Magyar Fehérasztal Lovagrend Különdíja: TRÓPUSI ÉDENKERT – Vadócz Jenő – Promenád Kávéház, Balatongyörök

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában