Családi nap

2022.09.01. 21:45

Megünnepelték a szlovéniai Tűzoltó Olimpián résztvevő somlói sikercsapatokat

A szalámira is rákerült a győztesek névsora.

Veizer-Sugár Gabriella

Forrás: vertessomlo.hu

Családi napon köszöntötte a szlovéniai Tűzoltó Olimpián résztvevő csapatokat, a támogatókat, és a szülőket, szurkolókat augusztus utolsó szombatján a fürdőtó partján a Vértessomlói Önkéntes Tűzoltó Egyesület. A program egyben szakmai kihívásokat és játékos feladatokat is tartogatott a résztvevők, önkéntes tűzoltók számára.

Az akadályversenyen több feladat is várta a csapatokat
Az akadályversenyen több feladat is várta a csapatokat
Forrás: vertessomlo.hu

Konzervgúla dobálás, tömlőcsatolás, célba lövés puttonyfecskendővel – a többi között ilyen feladatokkal kellett megküzdeniük a gyerekeknek, fiataloknak a családi nap során, az egyesület vonulós tagjai pedig komolyabb gyakorlatokkal, feszítővágós roncsvágással, osztott sugár szereléssel gépjárműfecskendőről, tálcatűz oltással bizonyíthatták rátermettségüket. Közben készült az ízletes menü, a sült kolbász és virsli.

A családi napon Schäffer László elnök elmondta: három csapattal vettek részt az olimpián. Az ifjúsági lány, a női és a férfi csapat tagjai szerepeltek a 25 ország több mint 3 ezer 300 versenyzője között. Korábban már lapunk is beszámoltunk, hogy az ifjúsági lányok ezüst minősítést szereztek. A férfiak országos csúcsot döntöttek, és a 60 fős mezőnyben a 11. helyen végezve zártak arany minősítéssel. Az ötszörös magyar bajnok női csapat pedig bronz minősítést hozott haza. Az elnök megköszönte a helytállást, a felkészülés alatt nyújtott munkát.

Krüpl Vilmos alpolgármester is gratulált a tűzoltóknak, s kiemelte: jó volt somlóinak lenni Celjében! Stílszerű meglepetéssel készült a rendezvényre a Ricsi Hús: valamennyi csapat és a felkészítők gárdája egy-egy szalámit vehetett át, rajta a tagok neveivel.

Kihirdették az akadályverseny eredményét is. A gyerekeknél a harmadik helyet a Cipet-Capat, a másodikat a Törpikék szerezték meg, első helyen végeztek a Csibék. A felnőttek rangsorában a Four Seasons zárt a harmadik, a Berényi Kft. a második, az első helyezettnek járó ajándékot pedig a Film elnevezésű formáció vezette át.

Rendkívül népszerű volt a habparti
Rendkívül népszerű volt a habparti
Forrás: vertessomlo.hu

Az ifjúsági lány csapat is készült meglepetéssel. A gyermekek körében igen közkedvelt habparti előtt bemutatták azt a tánc koreográfiát, amit Csere Katalin álmodott meg és tanított be a számukra, s amivel az olimpián második helyezést értek el a 25 nemzet között a kulturális zenés, táncos produkciók minősítésekor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában