Richter

2022.09.17. 15:54

Magukért és az ápolási intézetért is tettek az oroszlányi Egészségváros résztvevői

Kemma.hu

Oroszlányba költözött a Richter Egészségváros szeptember 17-én, szombaton. Az ingyenes családi program, amely az Egészségvárosok sorában a 91. volt, szűrésekkel, egészségügyi tanácsadásokkal és ismeretterjesztő előadásokkal várta az érdeklődőket, akik nem csak a saját egészségükért tehettek Oroszlány szívében, de az Oroszlányi Szakorvosi-és Ápolási Intézetnek szánt adomány összegét is növelhették.

Az időjárás kegyes volt a szervezőkhöz és résztvevőkhöz, mert bár borús volt az ég, az eső végül nem esett. A napot az egészségséta indította el, amelyet bányász fúvósok vezettek fel az ápolási intézettől a főtérig.

Az eseményt Lazók Zoltán polgármester, Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő, régiós gazdaságfejlesztési kormánybiztos, Varjú János, az ápolási intézet igazgatója és a Richter Gedeon Nyrt. képviseletében Gál-Olasz Sarolta nyitotta meg. A nap háziasszonya Barabás Éva volt, a legmozgalmasabb programot pedig Katus Attila hozta össze. 

Richter Egészségváros Oroszlány
Sorok kígyóztak a méréseknél
Fotós: Flajsz Péter / Forrás:  24 Óra

Minden mérésnél sorok kígyóztak, a térre kilátogatók az egészségsétán, az előadásokon, szűréseken, tanácsadásokon való részvételükkel, illetve az online közvetítésekre adott aktivitásaikkal adománypontokat gyűjthettek, melyek pontonként 300 forinttal növelik az adományalapot. A szűréseken Lazók Zoltán és Czunyiné dr. Bertalan Judit is részt vettek. Az országgyűlési képviselő pedig még azt is elárulta a színpadon, hogy sokat tesz az egészségéért és máig belefér az esküvői ruhájába.

A Richter Gedeon Nyrt. Egészségváros programsorozatában a magyar gyógyszergyártó vállalat 3,5 millió forintos alaptámogatásban részesíti a programban részt vevő egészségügyi intézményeket. A Szent Borbála tér szűrésein és aktív programjain résztvevők ezt az alapot növelhették. Az így összegyűlt 7 millió 305 ezer 200 forintot az Oroszlányi Szakorvosi- és Ápolási Intézet egy betegbehívó rendszer kiépítésére fordítja. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában