Hőszigetelés

2022.09.30. 10:09

Jégkocka akció a Megyeháza téren

Elindult a „Klímatudatosság erősítése Tatabányán” című projekt.

Sugár Gabi

Forrás: tatabanya.hu

A 2,5 hónapos akció célja a hőszigetelés népszerűsítése, valamint a különböző szigetelési módok hatékonyságának demonstrálása. Ezért elhelyezték két darab, egyenként 2 köbméteres jégtömböt 40 cm vastag szalmabála és polisztirol szigetelésbe csomagolva.

A hétköznapi klímavédelem egyik legkézzelfoghatóbb eszköze a családi és társasházak hőszigetelése, amellyel rengeteg energia takarítható meg. Különböző szigetelési módszerekkel csökkenteni tudjuk az energia előállításból származó károsanyag kibocsátást, amely fő felelőse az éghajlatváltozásnak.

A szalmával való szigetelés vagy építkezés - a hagyományos építészeti megoldásokhoz képest - kevesebb környezeti terheléssel jár, hiszen nagyon minimális energiával melegen tarthatóak a szalmával szigetelt vagy épített épületek.

Az akció ideje alatt számítunk a lakosság interaktivitására. A weboldalon bárki megtippelheti, hogy az akció végén, azaz 2022.12.09-én a szalmabála vagy a polisztirolba csomagolt jégtömb lesz-e jobb szigetelőanyag. A helyesen tippelők közt Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata környezettudatos ajándékcsomagot sorsol ki. A projektről bővebben Tatabánya honlapján tudhatunk meg több információt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában