Mozgalmas nyár

2022.09.07. 23:04

Égett a kezük alatt a munka: Esztergomba és Nyergesre is vonultak a tűzszerészek

A nyáron több mint 450 rendőrségi bejelentés érkezett a tűzszerészi ügyeletre és augusztus végéig már több mint 1300 esetben riasztották feltételezett robbanóeszköz miatt a tűzszerészeket, köztük Komárom-Esztergom megyei településekre is.

Sz. D. K.

Forrás: MH 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezred/ Facebook

A Magyar Honvédség tűzszerész ezrede nemrégiben a közösségi oldalán közölte, hogy a legintenzívebb hónapnak augusztus bizonyult, hiszen több mint 170 intézkedést igénylő esethez indultak útnak a tűzszerész járőrök, hogy kezeljék az előkerült, jellemzően második világháborús robbanóeszközöket. Az előtalálások megnövekedett számához az elhúzódó aszály következtében a folyókon és állóvizekben kialakult szokatlanul alacsony vízállás is hozzájárult.

Bejegyzésükben ismertettek néhány augusztusi esetet is, köztük egy esztergomit és egy nyergesújfaluit. Nyergesújfaluban két világháborús robbanóeszközt kezeltek a katonák: két darab 7,5 centiméteres német páncéltörő gránát került elő, ugyancsak a Duna medréből, egymástól néhány száz méter távolságban.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában