Roló le

2022.09.05. 17:46

Bezárt a műszaki bolt Oroszlányban, de maradtak kérdések

Nagy port kavart a városban a műszaki áruház bezárásának híre. Az egyetlen oroszlányi Euronics csaknem 20 év után, augusztus 27-én húzta le végleg a rolót. Kértünk - és kaptunk is válaszokat.

W. Zs.

Szombaton fél egyig még nyitva lesz az üzlet

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Mint azt korábban megírtuk, a városlakókat és az alkalmazottakat is váratlanul érte a döntés. A hír kapcsán többen sérelmezték, hogy ezentúl csak a közeli Tatabányán vagy éppen a távolabbi Tatán tudnak műszaki cikket vásárolni az oroszlányiak. Ám helyben is megoldható az ilyen beszerzés: a Tescóban.

Egyesek felvetették, hogy a rezsiszabályok módosítása a felelős a bezárásért. A közösségi oldalon is futótűzként terjedt a hír: sok posztban az első, ott vásárolt műszaki cikkről nosztalgiáztak. Az egykori műszaki áruház helyén a találgatások szerint pékség nyílik majd.

A helyszínen megtudtuk: nem születhetett meg gazdasági alapon a döntés, ugyanis az üzlet nem működött veszteségesen. Hat alkalmazott dolgozott teljes munkaidőben az oroszlányi Euronicsban, rajtuk kívül egy munkavállaló négy órában. Úgy tudjuk, egy kolléga biztosan a cég alkalmazottja marad, ám másik városban folytatja munkáját.

Megkerestük a társaság kommunikációs irodáját is. Írásos megkeresésünkre egy hét késedelemmel közölték: a hír igaz, de nem kívánnak nyilatkozni az ügyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában