Itt a vége

2022.08.26. 20:00

20 év után végleg bezár Oroszlány egyetlen műszaki áruháza

Szombaton végleg bezárja kapuit a városban működő egyetlen műszaki áruház.

Wágner Zsanett

Szombaton fél egyig még nyitva lesz az üzlet

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

A hír a bányászváros közösségi oldalán látott napvilágot a közelmúltban. Többen fejtegették az információ valóságtartalmát és a hír valódi okát. Jó hír azonban, hogy az utolsó napon is változatlan nyitvatartás mellett, délután fél 1-ig várják a vásárlókat. Addig is érdemes nyitott szemmel járni, mert kedvezményes áruk találhatóak a polcokon.

Oroszlányban csaknem 20 éve működik a műszaki bolt. A városlakók tanácstalanul állnak az ügyhöz és váratlanul érte őket a döntés. Többek sérelmezik, hogy a jövő héttől kezdve már utazni kell, amennyiben műszaki cikket szeretnének vásárolni. Lehetőség van erre például a közeli Tatabányán, vagy éppen Tatán, de helyben is megoldható a Tescóban. Ott ugyan kapható műszaki áru, de főként élelmiszeráru illeszkedik a cégprofilba.

A pandémia alatt megváltoztak a vásárlási szokások, addig még nem látott rendelésszámokat teljesítettek a futárok. A világjárvány olyannyira átírta a fogyasztói hozzáállásokat néhány év alatt, hogy az emberek zöme online térben pakolja tele a bevásárlókosarat. Legyen szó ruhaneműről, élelmiszerről vagy akár műszaki cikkekről is.

A bezárás hírére érkezett olyan reakció is, amely szerint a rezsiszabályok módosítása az egyértelmű felelős. A hozzászóló kifejtette azt is, hogy az oroszlányi üzlet nem kért kiszállítási díjat, például hűtőgépre vagy mosógépre. Azt írja, online megrendelte a műszaki cikket, majd az áruházban átvette. Sok posztban az első, ott vásárolt műszaki cikkről nosztalgiáztak. Találgattak arról is, hogy vélhetően pékség nyílik majd a helyén.

A helyszínen megtudtuk, gazdasági alapon nem születhetett meg a döntés, ugyanis nem működött veszteségesen az üzlet. Hat alkalmazott dolgozott az oroszlányi Euronicsban, ezen kívül egy munkavállaló négy órában. Úgy tudjuk, van olyan kolléga, aki továbbra is a cégnél marad, de másik városi üzletben folytatja munkáját. Megkerestük a kommunikációs irodát is, amelyben kérdéseket tettünk fel a megszűnéssel kapcsolatban. Amint megérkezik a válasz, cikkünket kibővítjük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában