Színpompás alkotások

2022.09.04. 12:09

Átadták az In memoriam Henri Matisse pályázat díjait a Kortársban

Összesen százötvenen küldtek be háromszáznál is több alkotást, emléket állítva Henri Matisse csaknem hatvan évet felölelő munkásságának.

Sugár Gabi

A kiállítás díjazott alkotói és a galéria vezetője: balról Somogyi Emese, Kammerlohr-Kováts László, Tóth Pitya István, Ronga Eszter, Sebestyén Ákos

Forrás: 24 Óra

Fotó: H. B.

Színpompás alkotások láthatók a tatabányai Kortárs Galéria falain. Az In memoriam sorozat újabb állomásaként Henri Matisse csaknem hatvan évet felölelő munkásságának állítottak emléket a szervezők. A pályázatra határon túlról is jelentkeztek művészek.

Összesen százötvenen küldtek be háromszáznál is több alkotást. A zsűri közülük választotta ki azt a hatvanhetet, amelyeket október közepéig lehet megtekinteni a  Vértes Agorája kiállítótermében.

In memoriam Henri Matisse Vértes Agorája Kortárs Galéria pályázat díjátadó
A pályázatra több mint 300 alkotás érkezett
Fotós: H. B. / Forrás:  24 Óra

A színes tárlatot Révész Emese művészettörténész nyitotta meg. Kiemelte: Matisse egész munkássága alatt saját hangján beszélt, s mondanivalója még a mai alkotók számára is hordoz számtalan üzenetet. Ezt példázza a sokszínű kiállítás is, amely többféle technikával idézi meg a nagyszerű művészt.

In memoriam Henri Matisse Vértes Agorája Kortárs Galéria pályázat díjátadó
Gondolatébresztőre sikerült a Henri Matisse munkásságának emléket állító kiállítás
Fotós: H. B. / Forrás:  24 Óra

A pályázat első díját Tóth Pitya István Búcsú című festménye nyerte el. Második lett Sebestyén Ákos Cím nélkül című műve, és harmadik helyen Somogyi Emese végzett Ultramarin térdobozával. Különdíjat vehetett át három alkotó: Ronga Eszter, Tóth Xénia és Vercz Szilvia. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában