Gyász

2022.09.14. 20:00

Megható sorokkal búcsúzik Wittner Máriától a kisigmándi cégvezető (videó)

Több mint két évtizedes barátság kötötte össze 85 éves korában elhunyt Wittner Máriát Szücs Attilával, a kisigmándi Eurotrade Kft. vezetőjével. Az üzletember érzelmes sorokkal búcsúzott az 1956-os szabadságharcostól.

Kemma.hu

Forrás: beküldött

Több mint két évtizedes barátság kötötte össze 85 éves korában elhunyt Wittner Máriát Szücs Attilával, a kisigmándi Eurotrade Kft. vezetőjével. Az üzletember érzelmes sorokkal búcsúzott az 1956-os szabadságharcostól.

„Elment a minden élők útján a nemzet nagyasszonya, Wittner Mária. Nehéz sorsot szánt neki a Teremtő, de azt hittel, emelt fővel viselte, soha nem adva fel elveit. Példát mutatott nekünk hazaszeretetből és Isten iránti hűségből. A cselekvés asszonya volt, aki a leghitelesebben tudta tolmácsolni 56’ örökségét szóban, írásban és tettekben egyaránt.

Wittner Mária és Szűcs Attila
Forrás: beküldött

Több, mint két évtizedes, szoros barátság kötött össze bennünket, amely akkor kezdődött, amikor először tartott előadást Dadon a Polgári Kör szervezésében. Hálát adok a Teremtőnek, hogy barátságába fogadott. Közösen megnyitott kiállítások, rendezvények, családi események és hosszú beszélgetések sora kötött össze bennünket, amelynek most vége szakadt. Pedig mennyi közös tervünk volt még a jövőre nézve!

Az 56’-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulójának tiszteletére a Pesti Vigadó Galériájában közösen nyitottuk meg Görgényi István emlékkiállítását 2021 október 22-én. A megnyitón elmondott beszédét ezen a linken lehet megtekinteni. Az évforduló tiszteletére megjelentetett művészeti album részére készült írása itt olvasható, valamint a művészeti albumba beválogatott verse itt tekinthető meg.

Legyen áldott emléke! Életművének emlékezetét ápolni és megőrizni kötelességünk!”

 

Tata is búcsúzik

Wittner Mária számos alkalommal járt Tatán, az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából szervezett ünnepi megemlékezéseinknek többször is vendége volt. A város is megemlékezett a szabadságharcosról. 

2019. október 26-án, a Baji úti emlékkőnél megtartott beszédében így vallott hazaszeretetéről: 

A kivégzett mártírok üzenete égbe kiált, s az áldozatok erőt adnak nekünk, mert ezt az üzenetet csak mi értjük. Mi, akik sem szívet, sem hazát nem cserélünk, mert ezt a hazát megtartani csak azok tudják, akik annyira szeretik, hogy még áldozni is képesek érte, ha kell, az életüket.

Tata fájó szívvel búcsúzik Wittner Máriától és mély részvéttel osztozik a család fájdalmában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában