Rekonstrukció

2022.08.09. 14:54

Visszakapja régi funkcióját a Balassa Múzeum

Előre láthatólag egy impozáns épület nyithatja meg kapuit a jövő évben Esztergomban.

Pöltl Zoltán

A Balassa múzeum régi épülete visszakapja korábbi tartalmait

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pöltl Zoltán

Tavaly novemberben indult és a tervek szerint jövőre már megnyitja kapuit a közönség elött a Balassa Múzeum régi épülete. A Pázmány Péter utcai létesítményben a rekonstrukció során az épület kívül-belül megújul. Így megújul a homlokzat, a tető és a belső terek is. 

A beruházás nyomán korszerű módon, a műemlékvédelmi szempontok betartásával készül el minden munkálat. Az épület funkciója megmarad, illetve visszakapja korábbi funkcióját is. Az emeleten újra kiállítások lesznek, a földszint pedig továbbra is a restaurátor műhelyeknek, a fotós műteremnek és a raktárnak ad helyet. A beruházás Interreg pályázatból valósul meg, Zselíz városával együttműködésben. 

A felújításhoz szükséges forrást az INTERREG Szlovákia-Magyarország program keretén belül, a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) koordinációjával biztosították. A közös projekt az „Együttműködés az esztergomi Balassa Bálint Múzeum és a zselízi Esterházy kastély újbóli megnyitásáért” nevet kapta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában