Felolvasószínház

2022.08.16. 10:04

New Yorkban szerepelt a Jászai Mari Színház

A tatabányai színház amerikai magyar közönség előtt mutatta be az előző évadaiban nagy sikerrel futó ‘Így szerettek ők’ című felolvasószínházi sorozat három epizódját.

Kemma.hu

Forrás: Jászai Mari Színház/Facebook

A Jászai Mari Színház New Yorkban járt és szerepelt nemrégiben – a hírről a színház igazgatója, Crespo Rodrigo számolt be a teátrum közösségi oldalán. Mint írta, a különleges műfajú, tengerentúlra vitt előadásokban Danis Lídia, Szakács Hajnalka, Crespo Rodrigo, valamint Mikola Gergő szerepeltek. 

A Nyáry Krisztián történetein alapuló Így szerettek ők sorozatból Réczei Tamás írt és rendezett egész estés felolvasószínházi darabokat, amelyek a tatabányai Jászai Mari Színház életében is évadokon átívelő népszerűségnek örvendtek. Irodalmi örökségünk ikonikus alakjai közül most József Attila, Ady Endre, valamint Márai Sándor szerelmi életét ismerhette meg a szuperkontinens egyik legnépesebb városában élő magyar közössége, utóbbi produkciót a festői szépségű Clara Aich Studio kulturális szalonban.

Nemcsak a magyar kultúra népszerűsítése lebegett a szemünk előtt a pályázat beadásakor, hanem az, hogy egy-egy ilyen színházi élmény meghatározó fordulópont lehet a kulturális identitás formálásában.

– mondta el a vendégszereplés kapcsán Crespo Rodrigo színházigazgató. A projekt megvalósulásában a színház partnere az Emberi Erőforrások Minisztériuma volt.

Mint ismeretes, a Jászai Mari Színház minden évben átadja az évad legjobbjainak járó közönségdíjakat. A nézők szavazatai alapján a 2021/2022-es évad legjobb előadása Székely Csaba drámája, a 10 lett Guelmino Sándor rendezésében, az évad legjobb színésznőjének járó díjat Danis Lídia, az évad legjobb színészének járó díjat pedig Kardos Róbert vehette át.

A társulat szavazatai alapján Danis Lídiának az évad legjobb női alakításáért, Dévai Balázsnak pedig az évad legjobb férfi alakításáért járó Jászai Gyűrű-díjat is átadták. társulat szavazatai alapján Danis Lídiának az évad legjobb női alakításáért, Dévai Balázsnak pedig az évad legjobb férfi alakításáért járó Jászai Gyűrű-díjat is átadták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában