Közösség

2022.08.08. 15:45

Koncertek, retro disco és egy remek közösség adta össze a dömösi falunap hangulatát

Igazán változatos falunapi rendezvényt tartott a dömösi önkormányzat a községháza előtti parkolóban, ahol a zenei produkciókon túl különleges előadásokkal is várták az érdeklődőket.

Walczer Patrik

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

A műsort idén a Pecze Zsófia trió nyitotta meg: a gyönyörű hangú énekes, valamint a harmonikán játszó Marosi Zoltán, illetve Tóth Sándor, a szaxofonos kellemes hangvételű dalokkal szórakoztatta a közönséget.

A megnyitón Herman Jenőné polgármester köszöntötte a jelenlévőket, majd ismertette, hogy július 18-án két díszpolgári címet adott át a képviselő-testület. Az egyiket dr. Marczell Edit fogorvos vehette át, a másikat Vitéz Lajos kovácsmester kapta meg. Herman Jenőné egyúttal arról is beszélt, hogy a Magyar Falu Program keretében elnyert 750 ezer forintos támogatásból egy kezelői széket vásárolhattak a fogorvosi rendelőbe.

Dömös falunap erős gábor popovics
 Herman Jenőné, Erős Gábor és Popovics György is köszöntötte a dömösieket (Forrás: W. P. / 24 Óra)

Erős Gábor, a térség országgyűlési képviselője felidézte a dömösi élményeit, hiszen játékvezető-asszisztensként sok mérkőzésen működött közre a településen is, majd kijelentette: bármilyen nehéz időszak jön, a kormány továbbra is támogatja a községeket, a Magyar Falu Program pedig folytatódni fog.

Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke többek között arról beszélt, hogy Dömös a megye szerves része és hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretén belül számos projektet megvalósíthattak. Ismertette, hogy a TOP Pluszban, vagyis az új európai uniós ciklusban csapadékvíz-elvezetési rendszer fejlesztésére nyert támogatást az önkormányzat.

Koncertek - Az idei falunapi rendezvényről sem hiányozhatott a Dömösi Zöld Kendő Énekkar, melynek tagjai seprűkkel a kezükben, sárga mellényekben vonultak végig a padsorok között, majd a színpadról közismert dalokkal szórakoztatták a közönséget. Fellépett továbbá Kurkó József előadóművész, aki operettslágereket hozott el Dömösre, majd a Bestiák zenekar, Tóth Tünde popénekes is koncertet adott, mindemellett a Samba show is népszerű volt. A rendezvényt DJ. Kuti retro discoja zárta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában